345
Σερβίρουμε τις πίτες με κομματάκια τυριού και δροσερά φυλλαράκια ρόκας | Artisanal

Πίτα σχάρας με μελιτζάνα, τραχανά, σταμνοτύρι και προσιούτο Κέρκυρας

Κική Τριανταφύλλη 23 Ιουνίου 2020, 09:51
Σερβίρουμε τις πίτες με κομματάκια τυριού και δροσερά φυλλαράκια ρόκας
|Artisanal

Πίτα σχάρας με μελιτζάνα, τραχανά, σταμνοτύρι και προσιούτο Κέρκυρας

Κική Τριανταφύλλη 23 Ιουνίου 2020, 09:51

Η πρώτη μας (επίσημη) έξοδος μετά το τέλος του lockdown δεν θα μπορούσε παρά να είναι σε ένα μέρος ευχάριστο, κοσμοπολίτικο, δροσερό, με άνετη και χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου ακόμη και οι μάσκες μαζί με όλα τα άλλα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται πλέον, μοιάζουν πολύ φυσικά. Εντυπωσιάστηκα στον κήπο του Artisanal αν και δεν περίμενα τίποτα λιγότερο, το ομολογώ. Δεν ξέρω πώς αλλά πάντως για ακόμα μια φορά ο Φώτης Σεργουλόπουλος τα έχει καταφέρει να προσφέρει στους πελάτες του ανέμελες στιγμές, που είναι το ζητούμενο ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά στις μέρες μας.

Στα συν της βραδιάς το εκπληκτικό φαγητό του Δημήτρη Δημητριάδη, ενός από τους πιο σεμνούς  και άξιους σεφ της νέας ελληνικής κουζίνας, που μοιάζει σαν να έχει επανεφεύρει τον μαγειρικό του εαυτό στο διάστημα της καραντίνας. Χρόνια τώρα, ο Δημητριάδης έχει αποδείξει ότι μπορεί να κινείται με άνεση σε όλη την κλίμακα τεχνικών και συνδυασμών αξιοποιώντας με εντυπωσιακούς τρόπους καθημερινά υλικά. Δεν κρύβει, εξάλλου, την αγάπη του για τα παραδοσιακά προϊόντα, που τα αναδεικνύει σε πιάτα απίστευτης νοστιμιάς όπως αυτή η πίτα που μας προτείνει.

Σας φαίνεται πολύπλοκη; Στην πραγματικότητα δεν είναι. Δοκιμάστε τη ολόκληρη ή μόνο μέρη της ή εμπνευστείτε για να κάνετε κάτι άλλο δικό σας. Το θέμα όμως είναι η εκπληκτική αρμονία γεύσεων και υλικών που πετυχαίνει ο καλός σεφ σε αυτό το πιάτο και σε άλλα πιάτα συγκινητικά (δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω αλλιώς), που δοκιμάσαμε, όπως το παιχνιδιάρικο νιγκίρι μυδοπίλαφο, η σαλάτα του αγρού (με φασολάκια, πατάτες, ντοματίνια, κολοκυθάκι μαριναρισμένο, πούδρα ελιάς, κάπαρη, ραντισμένα με βινγκρέτ), η τσιπούρα ταρτάρ (σε ζωμό με άρωμα από γεμιστά, τσίλι και λάιμ), το χταπόδι σχάρας (με πατάτα, φάβα, πιπεριά Φλρίνης και σαλάμι Δράμας!) ή το υπέροχο φιλέτο μπαρμπούνι (με πουρέ καρότο με κύμινο, φινόκιο γιαχνι, κρούστα ψωμιού με ελιά και σάλτσα ψαριού).

Το θέμα είναι επίσης ότι η κουζίνα του, υπόδειγμα υψηλής γαστρονομίας, κοσμοπολίτικη και ταυτόχρονα βαθιά ελληνική, απόλυτα εναρμονισμένη δηλαδή με το concept του μαγαζιού, προσφέρεται σε τιμές εφικτές πράγμα απαραίτητο μετά τα πλήγματα που έχει δεχτεί όλος ο κόσμος τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τον κορονοϊό.

Δείτε εδώ τη συνταγή