207
Τακτοποιούμε τα λαχανικά κομμένα σε ροδέλες, κυκλικά και εναλλάξ | Κική Τριανταφύλλη

Ρατατούιγ με μπόλικα αρώματα κι ένα μυστικό (υλικό)

Κική Τριανταφύλλη 17 Ιουνίου 2020, 16:44
Τακτοποιούμε τα λαχανικά κομμένα σε ροδέλες, κυκλικά και εναλλάξ
|Κική Τριανταφύλλη

Ρατατούιγ με μπόλικα αρώματα κι ένα μυστικό (υλικό)

Κική Τριανταφύλλη 17 Ιουνίου 2020, 16:44

Οπως μας πληροφορεί η Wikipedia το επαναλαμβανόμενο πλύσιμο των χεριών είναι ενδεικτικό της Ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής (OCD). Τώρα λοιπόν που το συχνό πλύσιμο των χεριών επιβάλλεται και με τον νόμο προς αποφυγήν της μετάδοσης του κορονοϊού, γιατί να μην επεκτείνουμε την ιδέα και στο μαγείρεμα; Στο κάτω-κάτω ένα πιάτο είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον όταν εκτός από νόστιμο είναι ωραίο και στο μάτι.

Και όταν τα λαχανικά είναι κομμένα σε ροδέλες και τακτικά βαλμένα στο ταψί έτσι ώστε να σχηματίζουν ομόκεντρους κύκλους, με τα χρώματά τους να εναλλάσσονται και να αλληλοσυμπληρώνονται, τότε το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ωραίο. Κάτι ξέρουν γαλλοτραφείς μάγειροι και μαγείρισσες που συνηθίζουν να τα τοποθετούν με αυτό τον τρόπο σε στρογγυλό ταψί.

Αν βέβαια βιάζεστε, ετοιμάστε το φαγητό παραδοσιακά «ελληνικά». Δηλαδή, αντί για ροδέλες  κόψτε τα λαχανικά σε (περίπου) ισομεγέθη κομμάτια και ρίξτε τα όπως-όπως στο ταψί. Και έτσι να το ετοιμάσετε, η νοστιμιά τους εγγυημένη είναι.

Σήμερα, όμως, έβαλα για πρώτη φορά κι ένα «μυστικό» υλικό: ρύζι, όπως το έκανε η μαμά των φιλενάδων μου, της Γεωργίας και της Κικής Παπανδρέου. Χρησιμοποίησα ρύζι για ριζότο και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό, καθώς το ρύζι τράβηξε όλα τα αρώματα, «έπιασε», μάλιστα, ελαφρά από κάτω και έγινε πεντανόστιμο και τραγανό!

Δείτε εδώ τη συνταγή