275
Σερβίρουμε το φαγητό με ζυμαρικά ή πατάτες τηγανητές και πράσινη σαλάτα | thetastybiteblog.com

Κόκορας με σάλτσα φέτας και οι φίλοι ας κοπιάσουν

Κική Τριανταφύλλη 8 Ιανουαρίου 2020, 10:10
Σερβίρουμε το φαγητό με ζυμαρικά ή πατάτες τηγανητές και πράσινη σαλάτα | thetastybiteblog.com

Κόκορας με σάλτσα φέτας και οι φίλοι ας κοπιάσουν

Κική Τριανταφύλλη 8 Ιανουαρίου 2020, 10:10

Με τη φέτα έχω ένα θέμα. Πρέπει να είναι βαρελίσια, σκληρή (αλλά όχι πέτρα), με ωραίο φυσικό χρώμα (προς Θεού, να μην κιτρινίζει αλλά ούτε και να είναι κάτασπρη σαν ασβέστης), να έχει ευχάριστη μυρωδιά και γεύση πικάντικη, ελαφρώς πιπεράτη. Με άλλα λόγια κάτι σπάνιο. Αν δεν είναι απολύτως του γούστου μου, δεν την αγγίζω.

Εννοείται ότι η φέτα από μένα, (μην τρομάζετε, εσείς φάτε την όπως θέλετε, δεν θα σας κακοκαρδίσω), τρώγεται μόνη της, το πολύ-πολύ μαζί με χωριάτικη ή με λαδερά φασολάκια (στο πλάι αυστηρά και να μη δω να μου την βάζουν μέσα στο πιάτο με άλλο φαγητό, γιατί θα μείνω νηστική).

Αυτά, όμως, παθαίνεις αν έχεις μάνα τη μάνα μου και πατέρα τον πατέρα μου, που δοκίμαζε όλες τις φέτες που έφταναν στο λεκανοπέδιο της Αττικής για να διαλέξει ποια θα έβαζε στο μαγαζί του και στο σπίτι του.

Την δοκίμασα και με φουντίτσες μπρόκολου σε σάλτσα για ζυμαρικά γιατί, σας ομολογώ, ότι δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς, αφού την μαγείρεψε ειδικά για εμένα η πολυαγαπημένη μου Ρομπέρτα και ξέρετε τι έγινε; Eμεινα έκθαμβη από την υπέροχη γεύση.

Το ίδιο έκθαμβη, όμως, έμεινα και τις προάλλες στο συνηθισμένο κυριακάτικο γεύμα με φίλους στο σπίτι της Τζίνης, που μας μαγείρεψε κοκόρι με φέτα. Από αυτή που μου αρέσει.

Είναι ένα καταπληκτικό φαγητό και εύκολο, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε. Τα υλικά θα σας πω μόνο, στις ποσότητες μπορείτε να αυτενεργήσετε, η μαγειρική δεν θέλει (και μεγάλη) ακρίβεια.

Iσα – ίσα, βάζεις και κάτι από τη δική σου προτίμηση και γίνεται το φαγητό ακόμη πιο προσωπικό, αφού τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει το «χέρι» του μάγειρα…

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ.