352
Το χρώμα αυτού του χούμους είναι εντυπωσιακό αλλά η γεύση του σε κερδίζει ακόμη περισσότερο | Εύη Σκούρα

Eντυπωσιακό χούμους με ταπεινά… παντζάρια

Εύη Σκούρα 22 Φεβρουαρίου 2018, 10:30
Το χρώμα αυτού του χούμους είναι εντυπωσιακό αλλά η γεύση του σε κερδίζει ακόμη περισσότερο
|Εύη Σκούρα

Eντυπωσιακό χούμους με ταπεινά… παντζάρια

Εύη Σκούρα 22 Φεβρουαρίου 2018, 10:30

Το παντζάρι, αυτό το ταπεινό λαχανικό, το οποίο οι περισσότεροι το τρώμε μόνο βραστό σαν σαλάτα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές συνταγές και να μας δώσει πολύ ωραία και εντυπωσιακά πιάτα. Το χρώμα που δίνει είναι άπιαστο. Το σημερινό χούμους με ψητά παντζάρια δεν είναι τόσο ασυνήθιστο, αλλά είναι πολύ, πολύ νόστιμο!

Νομίζω πως σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, χάρη στο τόσο έντονο και εντυπωσιακό το χρώμα του. Αλλά η γεύση του είναι αυτή που θα σας μείνει περισσότερο. Το κύμινο που πρόσθεσα του ταιριάζει πάρα πολύ και το λίγο πιπέρι καγιέν το κάνει «τόσο-όσο» πικάντικο.

Το έχω γράψει πολλές φορές, αλλά θα το ξαναγράψω ακόμη μία για εκείνους που με διαβάζουν πρώτη φορά. Φροντίζω πάντα να έχω έτοιμα βρασμένα ρεβίθια, ώστε να τα χρησιμοποιώ σε τέτοιες συνταγές.

Αυτό που κάνω είναι να βράζω μια φορά στο τόσο μια ποσότητα ρεβίθια, κανονικά σαν να τα κάνω σούπα (με το κρεμμυδάκι τους, το λαδάκι τους κλπ.) αλλά δεν την τελειώνω. Όταν τα ρεβίθια βράσουν, τα στραγγίζω και πάντα κρατάω το ζωμό τους. Τα αφήνω να κρυώσουν και τα χωρίζω σε μερίδες (π.χ. 250γρ.) και τα φυλάω στην κατάψυξη. Το ίδιο κάνω και με τον ζωμό τους, το οποίον τον χρησιμοποιώ αντί για νερό. Δίνει πολύ πιο γευστικό αποτέλεσμα.

Το μυστικό για ένα χούμους με βελούδινη υφή είναι να αφαιρέσεις τις φλούδες των ρεβιθιών. Εάν λοιπόν θέλετε το χούμους σας βελούδο, βάλτε τα στραγγισμένα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό και τρίψτε τα με τα χέρια σας. Με αυτό τον τρόπο οι περισσότερες φλούδες θα φύγουν.

Τα παντζάρια που χρησιμοποιούμε εδώ τα ψήνουμε στον φούρνο τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, μαζί με τα σκόρδα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε οποιαδήποτε στιγμή ψήνεται ένα φαγητό ή γλυκό στο φούρνο. Τυλίξτε τα παντζάρια και τα σκόρδα με το αλουμινόχαρτο, αφού τα βρέξετε με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώσετε, και βάλτε τα σε μια γωνίτσα στον φούρνο να ψηθούν κι αυτά συγχρόνως. Κρατάνε μερικές ημέρες στο ψυγείο.  Έτσι θα κάνετε και οικονομία.

Σερβίρουμε το χούμους με ψητά παντζάρια με διάφορα λαχανικά, κριτσίνια ή κράκερς, τσιπς αραβικής πίτας, σε avocado toast ή ότι άλλο τραβάει η καρδιά σας.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...