155
Το πανάρισμα είναι το πιο κρίσιμο σημείο στο μαγείρεμα του τηγανητού κοτόπουλου | Νίκος Μορόπουλος

Τηγανητό Κοτόπουλο: νόστιμο, ζουμερό, τρυφερό, τραγανιστό

Bostanistas Bostanistas 3 Οκτωβρίου 2019, 10:50
Το πανάρισμα είναι το πιο κρίσιμο σημείο στο μαγείρεμα του τηγανητού κοτόπουλου
|Νίκος Μορόπουλος

Τηγανητό Κοτόπουλο: νόστιμο, ζουμερό, τρυφερό, τραγανιστό

Bostanistas Bostanistas 3 Οκτωβρίου 2019, 10:50

Το τηγανητό κοτόπουλο έχει προέλευση από την Σκωτία, όπου από τον Μεσαίωνα οι κάτοικοι τηγάνιζαν τροφές σε λίπος. Είναι όμως σήμα κατατεθέν του Νότου των ΗΠΑ, και δη των Αφρικανών Αμερικάνων (African Americans), αφού την εποχή που υπήρχαν σκλάβοι, τα μόνα ζώα που τους επέτρεπαν να έχουν ήταν κοτόπουλα. Στον σύγχρονο κόσμο το τηγανητό κοτόπουλο έγινε γνωστό και διαδόθηκε από τον Συνταγματάρχη Σάντερς που ίδρυσε την αλυσίδα εστιατορίων «Τηγανητό Κοτόπουλο Κεντάκι».

Η συνταγή του Συνταγματάρχη είναι μυστικό επτασφράγιστο, δεν έχει φανερωθεί μέχρι σήμερα. Υπάρχουν όμως πολλές συνταγές με κορμό την παραδοσιακή του Νότου των ΗΠΑ. Το σημερινό πιάτο είναι μία παραλλαγή στα εξής σημεία.

  • Στο παραδοσιακό πιάτο τηγανίζονται κομμάτια κοτόπουλου με τα κόκκαλα και το δέρμα, ενώ στο δικό μου χρησιμοποιώ καθαρισμένα πόδια και μπούτια.
  • Αντί για λαρδί στο τηγάνισμα χρησιμοποιώ αραβοσιτέλαιο.
  • Το κρισιμότατο στοιχείο του πιάτου είναι το πανάρισμα. Χρησιμοποιώ στο πιάτο μια παραλλαγή του παραδοσιακού παναρίσματος, προσθέτοντας ασπράδια αυγού.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ