251
Πασπαλίσαμε το φαγητό με φυλλαράκια βασιλικού | Κική Τριανταφύλλη

Μαγεριά, με μελιτζάνες και σπέντζες από το μποστάνι

Κική Τριανταφύλλη 1 Σεπτεμβρίου 2019, 15:02
Πασπαλίσαμε το φαγητό με φυλλαράκια βασιλικού
|Κική Τριανταφύλλη

Μαγεριά, με μελιτζάνες και σπέντζες από το μποστάνι

Κική Τριανταφύλλη 1 Σεπτεμβρίου 2019, 15:02

Λίγο πριν τελειώσει ο Αύγουστος, η Αντωνία Κατή, συνάδελφος και απίθανη μαγείρισσα που εξελίχθηκε σε απίθανη food stylist και food photographer, ανέβασε στο Facebook μια απίθανη φωτογραφία: ένα απλό καφάσι με μελιτζάνες ήταν, λευκές  και μοβ αργείτικες, πιπεριές σπέντζες, αυτές που δίνουν το μοναδικό άρωμα και τη γλύκα τους στο πηλειορίτικο σπεντζοφάι, και λαμπερές ντομάτες με τη δροσιά του πρωινού στην επιδερμίδα τους. Μόλις τα είχε μαζέψει από το μποστάνι των γονιών της και μοιράστηκε την ομορφιά τους μαζί μας. Σας ομολογώ ότι θαμπώθηκα, ειδικά από τις πάλευκες μελιτζάνες που δεν είχαν ούτε ένα στίγμα πάνω τους.

Δύο μέρες αργότερα φύγαμε με την Sweetly Ιωάννα Σταμούλου για Σαββατοκύριακο στο Δερβένι (ξέρετε από αυτά τα θεραπευτικά με φιλενάδες που μιλάς ατέλειωτες ώρες παίζοντας τη ζωή σου σε rewind και fastforward  και στο ενδιάμεσο ρίχνεις μια βουτιά για να συνέλθεις από τις αναμνήσεις).

Η Ιωάννα ήρθε, όπως πάντα, φορτωμένη με λιχουδιές. Μια πετμεζόπιτα, άλλο να σας λέω και άλλο να τη δοκιμάζετε, σπέντζες ψητές με σκόρδο στο λαδόξιδο για να κάνουμε μπρουσκέτες, μου φύλαγε, όμως, και μια έκπληξη μεγάλη, τα ζαρζαβατικά, που της είχε φέρει η Αντωνία πεσκέσι από το χωριό της: «Είδα που σ’ αρέσανε και είπα να κάνουμε μια μαγεριά, πρόσθεσα και τρεις πατάτες που έφερα από τη Σύρο».

Είχε προσθέσει κι ένα μεγάλο άσπρο κρεμμύδι και δυο χοντρές σκελίδες σκόρδο για να μην τρέχουμε πρωί πρωί στον μανάβη. Αυτά, βέβαια, δεν λείπουν ποτέ από αυτό το σπίτι μόνο που δεν το ήξερε.

Ανασκουμπωθήκαμε.

Δείτε τη συνταγή εδώ