358
Η εκκλησία της Λιόν έξω από την οποία έγινε η επίθεση στον ιερέα | EPA/MAXIME JEGAT

Ο παπάς ήταν πολύ… περιπετειώδης: Ζήλεια και σεξ πίσω από την επίθεση στον έλληνα ιερέα στη Λιόν

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 14:40
Η εκκλησία της Λιόν έξω από την οποία έγινε η επίθεση στον ιερέα
|EPA/MAXIME JEGAT

Ο παπάς ήταν πολύ… περιπετειώδης: Ζήλεια και σεξ πίσω από την επίθεση στον έλληνα ιερέα στη Λιόν

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 14:40

Η έντονη ερωτική ζωή του έλληνα ιερέα στη Λιόν και μια απιστία ήταν το κίνητρο πίσω από την παρ’ ολίγον θανάσιμη επίθεση εναντίον του, η οποία αρχικά είχε συνδεθεί – όχι πάντως από τις γαλλικές Αρχές – με την τρομοκρατία.

Δράστης, κατά ομολογία του, είναι ένας μετανάστης από τη Γεωργία, 40 ετών, ο οποίος έμαθε ότι ο ιερέας Νικόλαος Κακαβελάκης είχε ερωτική σχέση με τη σύζυγό του.

Ο άνδρας πυροβόλησε τον ιερέα, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, δύο φορές από κοντινή απόσταση, στην κοιλιά και τον θώρακα, προκαλώντας του βαριά τραύματα. Ο ιερέας έμεινε σε κώμα για πέντε ημέρες, αλλά όταν επανήλθε μπόρεσε να ψελλίσει το όνομα του δράστη.

Ο Γεωργιανός, που λέγεται Γκεόργκι Π., συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή. Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να του αποδοθούν και επίσημα οι κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας του 52χρονου Κακαβελάκη, γράφουν οι Times.

Αν και αρχικά η επίθεση είχε συνδεθεί με τη τζιχαντιστική τρομοκρατία, γιατί είχε συμβεί δύο ημέρες μετά την επίθεση σε ναό στη Νίκαια, με τρεις νεκρούς, η γαλλική αστυνομία κινήθηκε σε άλλη κατεύθυνση.

Το θύμα της επίθεσης: «Είχε έντονη σεξουαλική ζωή και ήταν πολύ περιπετειώδης (ερωτικά) με τις γυναίκες».

Όπως φάνηκε, η προσωπική ζωή του ιερέα, που είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, εξηγούσε καλύτερα τι συνέβη.

Πηγή από τις έρευνες είπε στην εφημερίδα Le Parisien ότι ο ιερέας «είχε έντονη σεξουαλική ζωή και ήταν πολύ περιπετειώδης (ερωτικά) με τις γυναίκες». Ο Γεωργιανός ήταν σύζυγος μίας από τις γυναίκες με τις οποίες είχε σχέση ο ιερέας, μιας Ρωσίδας 30 ετών. Στην αστυνομία η γυναίκα παραδέχτηκε τη σχέση, αλλά αρνήθηκε ότι γνώριζε για την εκδίκηση του συζύγου της.

Στην ανάκριση ο δράστης παραδέχτηκε την πράξη του, αλλά είπε ότι δεν σκόπευε να σκοτώσει το θύμα. Δήλωσε μετανιωμένος και είπε ακόμη ότι πέταξε το όπλο του στο ποτάμι που διατρέχει τη Λιόν.

Σοκαρισμένος για τις κατηγορίες για μοιχεία, αλλά και σίγουρος ότι δεν επρόκειτο για τρομοκρατικό περιστατικό, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ιερέας της ελληνορθόδοξης εκκλησίας.

Οι γαλλικές Αρχές είχαν ανακρίνει και ένα μοναχό που είχε νομική διαμάχη με τον ιερέα, αλλά τον άφησαν ελεύθερο γιατί δεν προέκυψε κάτι. Ο μοναχός το 2017 ήταν υποψήφιος βουλευτής με εθνικιστικό κόμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...