152
Το αερόστατο μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος που φτάνει τα 1.000 μέτρα | ΕΛ.ΑΚΤ

Ζέπελιν στη Σάμο για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2019, 09:46
Το αερόστατο μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος που φτάνει τα 1.000 μέτρα
|ΕΛ.ΑΚΤ

Ζέπελιν στη Σάμο για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2019, 09:46

Είχαμε να δούμε ζέπελιν σε ρόλους επιτήρησης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, αυτή τη φορά όμως παίρνει θέση στο ανατολικό Αιγαίο για να επιτηρεί τα θαλασσινά σύνορα επί 24ώρου βάσεως.

Η δοκιμαστική επιχειρησιακή εκμετάλλευση ενός μη επανδρωμένου αερόστατου αρχίζει από σήμερα στη Σάμο, ανέφερε το Λιμενικό Σώμα.

Το ζέπελιν, μήκους 35 μέτρων, φέρει ραντάρ, θερμική κάμερα, σύστημα AIS (Automatic Identification System) και μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος έως και 1.000 μέτρων από το σταθμό βάσης.

Στη Σάμο έχει εγκατασταθεί και κινητός σταθμός αισθητήρων (σε φορτηγό) με αντίστοιχο εξοπλισμό από το σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης της Πορτογαλικής Εθνοφρουράς ώστε να υπάρχει σύγκριση σε πραγματικό χρόνο των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της ικανότητας διακρίβωσης της επίγειας και της εναέριας τεχνικής λύσης.

Η πιλοτική δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο της Μεικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», η οποία διεξάγεται από τον Μάιο του 2008 υπό το συντονισμό των Αρχηγείων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ και ΕΛ.ΑΣ, και υπό την εποπτεία του Οργανισμού FRONTEX.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...