176
Το κρέας της θαλάσσιας χελώνας θεωρείται λιχουδιά σε κάποιες χώρες (φωτογραφία αρχείου) | EPA/MADE NAGI

Ζανζιβάρη: Οκτώ παιδιά πέθαναν αφού έφαγαν κρέας θαλάσσιας χελώνας

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2024, 11:37
Το κρέας της θαλάσσιας χελώνας θεωρείται λιχουδιά σε κάποιες χώρες (φωτογραφία αρχείου)
|EPA/MADE NAGI

Ζανζιβάρη: Οκτώ παιδιά πέθαναν αφού έφαγαν κρέας θαλάσσιας χελώνας

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2024, 11:37

Οκτώ παιδιά και ένας ενήλικας πέθαναν αφού κατανάλωσαν κρέας θαλάσσιας χελώνας στο νησί Πέμπα στο αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης και άλλοι 78 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το κρέας της θαλάσσιας χελώνας θεωρείται λιχουδιά στη Ζανζιβάρη, αλλά μερικές φορές προκαλεί τον θάνατο από χελονωτοξισμό, ένα είδος τροφικής δηλητηρίασης.

Η γυναίκα που πέθανε την Παρασκευή, ήταν μητέρα ενός από τα παιδιά που υπέκυψαν νωρίτερα, δήλωσε ο γιατρός της περιοχής, Χατζί Μπακάρι, ο οποίος πρόσθεσε ότι το κρέας της χελώνας καταναλώθηκε την Τρίτη.

Ο Μπακάρι είπε στο Associated Press ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν πως όλα τα θύματα είχαν φάει κρέας θαλάσσιας χελώνας.

Οι αρχές στη Ζανζιβάρη, η οποία είναι μια ημιαυτόνομη περιοχή της Τανζανίας στην ανατολική Αφρική, έστειλαν μια ομάδα διαχείρισης καταστροφών που προέτρεψε τους ανθρώπους να αποφύγουν την κατανάλωση θαλάσσιων χελωνών.

Τον Νοέμβριο του 2021, επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός τρίχρονου, πέθαναν στο ίδιο νησί από την ίδια αιτία και άλλοι τρεις νοσηλεύτηκαν.

Τα συμπτώματα του χελονωτοξισμού περιλαμβάνουν ναυτία, εμετό και έλκος στον λαιμό και το στόμα.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, οι ασθενείς μπορεί να υποφέρουν από μυϊκή αδυναμία και μερική παράλυση, ενώ ορισμένοι πέφτουν σε κώμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...