196
φωτ. αρχείου | INTIMEnews

Υπουργικό Συμβούλιο στις 11.00: Τι θα πει ο Πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2023, 09:20
φωτ. αρχείου
|INTIMEnews

Υπουργικό Συμβούλιο στις 11.00: Τι θα πει ο Πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2023, 09:20

Συνεδριάζει στις 11:00, υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο, με κύριο θέμα την ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο και για τα θέματα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τα μέτρα αποκατάστασης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Αντί της ανακοίνωσης της αύξησης του κατώτατου μισθού ή/και της ημερομηνίας των εκλογών, τη συνεδρίαση θα μονοπωλήσουν η ατζέντα με τις θεσμικές κινήσεις και παρεμβάσεις στο μέτωπο των σιδηροδρόμων και η ενημέρωση για τα ζητήματα που σχετίζονται με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει και το πλέγμα μέτρων στήριξης των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, το οποίο έχουν επεξεργαστεί τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Παιδείας και περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημίωσης, δυνατότητα μετεγγραφής σε φοιτητές κ.ά.

Ως προς το πολιτικό αποτύπωμα της τραγωδίας των Τεμπών, ο Πρωθυπουργός φέρεται να έχει συνομιλήσει με κάθε ένα από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και άνευ συγκλονιστικού απροόπτου, η μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών, από τις 9 Απριλίου για τον Μάιο, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Με ενδιαφέρον εξάλλου αναμένονται και τα ευρήματα των πρώτων δημοσκοπήσεων μετά το δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...