387
Τον Ιούλιο του 2022 η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας με χορήγηση κεταμινης. Λίγες μέρες αργότερα κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία κατά συρροή και των τριών παιδιών της | In Time News / ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσαν οι ιατροδικαστές για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2022, 18:49
Τον Ιούλιο του 2022 η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας με χορήγηση κεταμινης. Λίγες μέρες αργότερα κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία κατά συρροή και των τριών παιδιών της
|In Time News / ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσαν οι ιατροδικαστές για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2022, 18:49

Τις καταθέσεις των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα που υπογράφουν το πόρισμα που αποδίδει τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη σε ασφυξία από βίαιη ενέργεια, έλαβε την Παρασκευή η 35η Τακτική Ανακρίτρια Ευγενία Τζωρτζάτου.

Με εντολή της Εισαγγελίας, οι δύο εμπειρότατοι ιατροδικαστές μελέτησαν όλα τα στοιχεία που αφορούν τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας, το 2019, και της μόλις έξι μηνών Ιριδας, το 2021, τον περασμένο Απρίλιο, και ενώ ήδη είχε προφυλακιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, και παρέδωσαν το πόρισμα τους τον Ιούνιο.

Την Παρασκευή έδωσαν πολύωρες καταθέσεις, περίπου ένα τρίωρο ο καθένας, στην δικαστική λειτουργό, ώστε προφορικά να εκθέσουν τις παραμέτρους της έρευνας τους και να απαντήσουν στις ερωτήσεις της κυρίας Τζωρτάτου για το υλικό που επεξεργάστηκαν, τα δεδομένα που έλαβαν υπόψη τους αλλά και τη μεθοδολογία που εφαρμόστηκε ώστε να στοιχειοθετηθούν τα συμπεράσματα τους τα οποία εν πολλοίς οδήγησαν στην απαγγελία κατηγορίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθήνας Νίκος Καρακούκης και ο Νίκος Καλόγρηας ανέλυσαν λεπτομερώς τα επιστημονικά σημεία που κατέγραψαν, και τα οποία τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τόσο η Μαλένα, που πέθανε στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου «Ελπίδα», όσο και η Ιριδα, που πέθανε στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, κατέληξαν από μη παθολογικά αίτια, στο πόρισμα που έχει στα χέρια της η δικαστική λειτουργός.

Με την ειδική γνώση και την εξειδίκευση που διαθέτουν, οι δύο ιατροδικαστές φέρονται να τόνισαν στο πόρισμα τους ότι «ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου» οδηγεί βάσει της μεθοδολογίας που εφαρμόστηκε στην περίπτωση των δύο παιδιών, σε «βίαιο μηχανισμό θανάτου».

Σύμφωνα, πάντα, με το ΑΠΕ ΜΠΕ, για την Μαλένα οι δύο ιατροδικαστές ανέφεραν: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση η δια αποκλεισμού διάγνωση η οποία από μόνη της είναι επαρκής, ώστε να τεθεί ο ασφυκτικός μηχανισμός ως αιτία θανάτου, επιβεβαιώνεται από τα περαιτέρω ευρήματα, τον νεκροψιακό φωτογραφικό έλεγχο και οδηγεί τη διαγνωστική σκέψη σε ασφυξία δι’ αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».

Οσον αφορά το έξι μηνών παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, το πόρισμα ανέφερε ότι «με βάση τη μεθοδολογία που κατά πάγια τακτική ακολουθείται και ακολουθήσαμε και εμείς στη συγκεκριμένη περίπτωση, οδηγούμαστε στη διάγνωση βίαιου – στερητικού μηχανισμού θανάτου (ασφυκτικού)».

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, οι δύο ιατροδικαστές υπογράμμισαν ότι και για τα δυο κοριτσάκια έχει αποκλειστεί η παθολογική αιτία θανάτου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...