259
Ο Πάνος Καμμένος σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του. | Nikos Libertas / SOOC

Υπόθεση CDS: Για συκοφαντική δυσφήμιση καταδικάστηκε ο Πάνος Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2020, 19:42
Ο Πάνος Καμμένος σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του.
|Nikos Libertas / SOOC

Υπόθεση CDS: Για συκοφαντική δυσφήμιση καταδικάστηκε ο Πάνος Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2020, 19:42

Ακριβά θα πληρώσει ο Πάνος Καμμένος τους ισχυρισμούς του σε βάρος του Αντρίκου Παπανδρέου για τα περίφημα CDS (δηλαδή τις συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης) και την δήθεν εμπλοκή του σε σκάνδαλο κερδοσκοπίας σε βάρος της χώρας μας.

Το Εφετείο Αθηνών επιδίκασε αποζημίωση στον αδελφό του πρώην Πρωθυπουργού (ο οποίος διεκδικούσε 1,3 εκατ. ευρώ), κρίνοντας ότι ήταν συκοφαντικοί, εξυβριστικοί και απειλητικοί οι επαναλαμβανόμενοι ισχυρισμοί που προέβαλε ο τότε βουλευτής και μετέπειτα υπουργός Αμυνας για τα ασφάλιστρα κινδύνου του ελληνικού χρέους.

Έτσι, ο κ. Καμμένος θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς οι 10.000 ευρώ που επιδικάστηκαν ως αποζημίωση ηθικής βλάβης για την πρώτη αγωγή του Αντρίκου Παπανδρέου θα πρέπει να καταβληθούν με τόκους που υπολογίζονται από την επίδοση της αγωγής το καλοκαίρι του 2011.

Και οι 40.000 ευρώ που επιδικάστηκαν για τη δεύτερη αγωγή, με τόκους από τα τέλη του 2012.

Νομικοί υπολογίζουν ότι, μέχρι τις 31/12/2020, μόνο οι τόκοι ανέρχονται στις 39.300 ευρώ.

Αν συνυπολογιστούν και οι 4.700 ευρώ που επιδικάστηκαν ως δικαστικά έξοδα και για τις δύο αγωγές, το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβάλει ο κ. Καμμένος στον κ. Παπανδρέου φτάνει στις 94.000 ευρώ.

Επιπλέον, το δικαστήριο έκρινε ότι «υπάρχει κίνδυνος επανάληψης της προσβολής της προσωπικότητας» του Αντρίκου Παπανδρέου και για αυτό «υποχρεώνει τον εναγόμενο να παραλείπει να προσβάλλει την προσωπικότητα του ενάγοντα, με δηλώσεις ομοίου ή ανάλογου περιεχομένου» με εκείνες για τα CDS που κρίθηκαν ως προσβλητικές.

Ετσι, αν ο κ. Καμμένος δεν συμμορφωθεί, θα πρέπει να καταβάλει 2.000 ευρώ κάθε φορά που θα προσβάλει εκ νέου την προσωπικότητα του κ. Παπανδρέου.

Ο Πάνος Καμμένος είχε καταδικαστεί και πρωτόδικα το 2013.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...