446
Δύο από τους 50 υγειονομικούς που εμβολιάστηκαν την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, πρώτη ημέρα, στο νοσοκομείο «Αττικόν» | Intime

Πόσοι εμβολιάστηκαν πίσω από τις κάμερες;

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 28 Δεκεμβρίου 2020, 17:35
Δύο από τους 50 υγειονομικούς που εμβολιάστηκαν την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, πρώτη ημέρα, στο νοσοκομείο «Αττικόν»
|Intime

Πόσοι εμβολιάστηκαν πίσω από τις κάμερες;

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 28 Δεκεμβρίου 2020, 17:35

Γέλια, χαρά, ενθουσιασμός, αλλά και τρολάρισμα. Αυτά ήταν τα βασικά στοιχεία που συνέθεταν το μπουκέτο των συναισθημάτων στα νοσοκομεία κατά την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού για τον κορονοϊό. Και μπορεί στους τηλεοπτικούς δέκτες να βλέπαμε σε απευθείας σύνδεση τα μειδιάματα χαράς και υπερηφάνειας πολιτικών, γιατρών και νοσηλευτών, όμως πίσω από τις κάμερες το κέφι είχε ανάψει για τα καλά.

«Αν δεις ότι αρχίζεις να βγάζεις ουρά μέχρι την Παρασκευή, πες το μου να μην το κάνω», λέει ένας γιατρός σε ένα νοσηλευτή στον «Ευαγγελισμό», λίγα λεπτά αφότου εκείνος έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer για την Covid. Το σχόλιο του γιατρού έκανε τους πάντες να σκάσουν στα γέλια, διότι όλοι τους γνωρίζουν πολύ καλά από τις κλινικές μελέτες πόσο ασφαλές είναι το εμβόλιο.

«Λόττο να παίξεις φίλε μου, πόσο σε ζηλεύω. Ερχεται όμως και η δική μου στιγμή», του είπε και νοσηλεύτρια, η οποία εργάζεται σε τμήμα που βλέπει καθημερινά ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και περιμένει ως θείο δώρο τον εμβολιασμό της την Τετάρτη.

Πίσω από τις κάμερες, γιατροί, νοσηλευτές, τραπεζοκόμοι, τραυματιοφορείς και όλοι όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία υποδέχθηκαν τα εμβόλια με  ανακούφιση, αφού είναι αυτοί που περισσότερο από τον καθένα συνειδητοποιούν ότι καθημερινά η ζωή τους κινδυνεύει.

Χθες, έχασε τη ζωή της από Covid 57χρονη νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο του Κιλκίς. Και δεν ήταν η πρώτη εργαζόμενη στην Υγεία που πέθανε εξαιτίας του κορονοϊού. Ακόμη 16 συνάδελφοί της έχασαν τη ζωή τους από λοίμωξη Covid, ενώ αυτή τη στιγμή 13 γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Περισσότεροι από 500 υγειονομικοί σε δύο ημέρες

Την Κυριακή, πρώτη ημέρα που ανοίχτηκαν οι κούτες με τα πολυπόθητα σκευάσματα στη χώρα μας, εκτός από τα δέκα άτομα που είδαμε συμβολικά στην τηλεόραση, εμβολιάστηκαν ακόμη 260 υγειονομικοί σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής.

Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν 50 εμβολιασμοί στον «Ευαγγελισμό», 60 στο «Σωτηρία», 50 στο «Αττικόν», 50 στο «Θριάσιο» και 50 στο «Ασκληπιείο» Βούλας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δευτέρας που έχει κάνει το υπουργείο Υγείας, ακόμη 230 υγειονομικοί επρόκειτο να εμβολιαστούν σήμερα στα ίδια νοσοκομεία.

Ετσι, δεύτερη ημέρα εμβολιασμών στον «Ευαγγελισμό» προγραμματίστηκαν 50 εμβόλια, στο «Σωτηρία» 45, στο «Αττικόν» 45, στο «Θριάσιο» 45 και στο «Ασκληπιείο» Βούλας ακόμη 45.

Στα περιφερειακά νοσοκομεία οι εμβολιασμοί ξεκινούν από Τρίτη (29 Δεκεμβρίου) και υπολογίζεται σε αυτά σε έξι ημέρες να πραγματοποιηθούν 975 εμβολιασμοί.

Εως την Τετάρτη αναμένεται να καταφθάσουν στην Ελλάδα και επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Pfizer, ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Αττικής και, σταδιακά, στην υπόλοιπη χώρα.

Συνολικά σε περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας και στα κεντρικά της Αττικής υπολογίζεται να εμβολιαστούν μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2.925 υγειονομικοί.

Από το εμβόλιο της Pfizer αναμένονται άμεσα ακόμη 83.650 δόσεις, με στόχο την παραλαβή έως τις 30 Μαρτίου (μόνο από αυτήν την εταιρεία) 1.265.650 δόσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...