344
Nεολαία στην πλατεία Αγίου Ιωάννου - στην εποχή του κορονοϊού τέτοιους είδους συγκεντρώσεις είναι πια επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία | Facebook

Υπαίθρια πάρτι τέλος: Πρόστιμο €5.000 και αφαίρεση άδειας – προειδοποίηση Χαρδαλιά και για ποινικές κυρώσεις

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 13:04
Nεολαία στην πλατεία Αγίου Ιωάννου - στην εποχή του κορονοϊού τέτοιους είδους συγκεντρώσεις είναι πια επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία
|Facebook

Υπαίθρια πάρτι τέλος: Πρόστιμο €5.000 και αφαίρεση άδειας – προειδοποίηση Χαρδαλιά και για ποινικές κυρώσεις

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 13:04

Η νέα -μετά lockdown- μόδα των υπαίθριων πάρτι (αρχικά κυρίως σε πόλεις της περιφέρειας, αλλά και σε γειτονιές της πρωτεύουσας) φαίνεται να εκλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην επστημονική κοινότητα και όχι μόνο.

«Γλιτώσαμε 45 ημέρες και θα την πάθουμε από τα υπαίθρια πάρτι», σχολίαζαν κάτοικοι  της Αγίας Παρασκευής που μένουν γύρω από την πλατεία Αγίου Ιωάννου, για τα έκτροπα της περασμένης νύχτας, κατά την επέμβαση της Αστυνομίας για τη διάλυση ενός ακόμα πάρτι στην περιοχή. Αν και οι περισσότεροι από τους 300 και πλέον συμμετέχοντες είχαν προμηθευτεί μπύρες και άλλα αλκοολούχα ποτά από περίπτερα και μίνι μάρκετ, δεν έλειψαν και πάλι οι καταγγελίες για take away ποτά από καφέ-μπαρ της Αγ. Ιωάννου.

Ακόμα πιο σοβαρή η καταγγελία του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, στον Alpha ότι πίσω από τα διαδικτυακά καλέσματα για τα πάρτι στην πλατεία βρίσκονται διακινητές ναρκωτικών, «που τόσο καιρό είχαν χάσει τους πελάτες τους».

Η αλήθεια είναι ότι όποιος περνούσε -προ κορονοϊου- από την περιοχή μπορούσε εύκολα να αντιληφθεί τη μυρωδιά του χασίς, ενώ υπήρχαν καταγγελίες για διακίνηση και «σκληρότερων» ναρκωτικών.

Τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία είχε προβεί σε αυστηρές συστάσεις για τη διάλυση συγκεντρώσεων όπως αυτή στην Αγίου Ιωάννου.

Η όποια ανοχή ωστόσο τελειώνει και πλέον αρχίζουν τα πρόστιμα για τους πονηρούς που εκμεταλλεύονται την εξαίρεση του take away ώστε να μετατρέπουν τα κλειστά για το κοινό, λόγω των μέτρων, μαγαζιά τους σε υπαίθρια μπαρ – κλαμπ.

Το πρόστιμο για τους καταστηματάρχες που αψηφούν τα μέτρα ανέρχεται στα 5.000 ευρώ. Επιπρόσθετα οι επιχειρήσεις θα σφραγίζονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα αφαιρείται ακόμα και η άδεια λειτουργίας.

Στην επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων σε όσους επιμένουν να το παίζουν έξυπνοι δίνοντας σε πλαστικό, ποτό -ή/και φαγηγό, για κατανάλωση έξω από το κατάστημα, σε κοντινές πλατείες και πεζόδρομους, αναφέρθηκε την Τρίτη (εδώ) και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ότι λέει η άδειά τους. Τake away σε ποτά δεν επιτρέπεται. Ατυπα πάρτι και συγχρωτισμός απαγορεύονται. Οι μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής και ποινικών κυρώσεων στους παραβάτες.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...