230
Ο Κεκάτος και (αριστερά) η Κλερ Ντενί, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Cinefondation και του διαγωνιστικού φεστιβάλ μικρού μήκους | REUTERS/Stephane Mahe

Χρυσός Φοίνικας για τον «μικρομηκά» Βασίλη Κεκάτο

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2019, 21:19
Ο Κεκάτος και (αριστερά) η Κλερ Ντενί, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Cinefondation και του διαγωνιστικού φεστιβάλ μικρού μήκους
|REUTERS/Stephane Mahe

Χρυσός Φοίνικας για τον «μικρομηκά» Βασίλη Κεκάτο

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2019, 21:19

Το νέο ελληνικό σινεμά θριαμβεύει. Είχαμε τον Γιώργο Λάνθιμο, με την πορεία στα Οσκαρ, είχαμε τον Πάνο Κούτρα με τις συμμετοχές στις Κάννες —εφέτος ήταν στην Κριτική Επιτροπή Μικρού Μήκους και Cinefondation—, τώρα έχουμε και τον Βασίλη Κεκάτο!

Ο 28χρονος σκηνοθέτης με την καταγωγή από την Κεφαλλονιά, κέρδισε το Σάββατο τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία μικρού μήκους «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς» στο διαγωνιστικό τμήμα του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών.

Ο κ. Κεκάτος είναι ο πρώτος έλληνας σκηνοθέτης που κερδίζει το Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στο σημαντικό κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου.

Η ταινία του, σύμφωνα με τα δικά του λόγια είναι «μια ερωτική ιστορία για δύο νεαρούς άνδρες που συναντιούνται τυχαία σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο και βρίσκουν ο ένας τον άλλον. Είναι μια ταινία για το θαύμα που μπορεί να συμβεί στο πιο ανέλπιστο μέρος».

Πρόκειται για την τέταρτη μικρού μήκους ταινία του κ. Κεκάτου, μετά τις «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθάνουν» (2018) που συμμετείχε πέρσι στα φεστιβάλ του Λοκάρνο και Σάντανς, «Zero Star Hotel» (2016) και «Ανάδρομο» (2015).

Η βράβευση του φιλμ «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς» έγινε ύστερα από την ομόφωνη απόφαση της Κριτικής Επιτροπής που αποτελούνταν εφέτος από την πρόεδρο Κλερ Ντενί και τα μέλη Στέισι Μάρτιν, Πάνο Χ. Κούτρα, Καταλίν Μιτουλέσκου και Εράν Κολίριν.