284
Η γέφυρα Αντονίφσκι στη Χερσώνα, την οποία χτύπησαν οι Ουκρανοί | REUTERS/Alexander Ermochenko

Χερσώνα: Νέο χτύπημα των Ουκρανών σε γέφυρα στρατηγικής σημασίας

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2022, 10:28
Η γέφυρα Αντονίφσκι στη Χερσώνα, την οποία χτύπησαν οι Ουκρανοί
|REUTERS/Alexander Ermochenko

Χερσώνα: Νέο χτύπημα των Ουκρανών σε γέφυρα στρατηγικής σημασίας

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2022, 10:28

Μία γέφυρα στρατηγικής σημασίας στη Χερσώνα έπληξαν με πυραυλικά χτυπήματα οι Ουκρανοί τη νύχτα της Τρίτης, οι οποίοι φαίνεται να περνούν στην αντεπίθεση στην περιοχή που έχει περάσει στα χέρια των Ρώσων από τις πρώτες ακόμα ημέρες της εισβολής τους στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με μάρτυρες και βίντεο που κυκλοφορούν, περισσότερες από 18 εκρήξεις σημειώθηκαν στην γέφυρα Αντονίφσκι, πάνω από τον ποταμό Δνείπερο, ενώ η ρωσική αεράμυνα απέτυχε να αναχαιτίσει τους ουκρανικούς πυραύλους.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δημοσιοποίησαν ένα βίντεο στο Telegram σημειώνοντας ότι πρόκειται για εικόνες από τη γέφυρα, στη 1 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Σε άλλα βίντεο ακούγονται ισχυρές εκρήξεις. Σε πρωινό βίντεο, φαίνεται η γέφυρα να στέκεται άθικτη, όμως σημειώνεται ότι έχει υποστεί ζημιές το οδόστρωμα και παραμένει κλειστή στην κυκλοφορία.

Οι Ουκρανοί είχαν επιτεθεί ξανά στη γέφυρα στις 20 Ιουλίου και την περασμένη εβδομάδα, καθώς προσπαθούν να καταστρέψουν τους δρόμους που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι για να μεταφέρουν βαριά όπλα στη Χερσώνα και στη γύρω περιοχή.

Οπως είχαν πει οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών όταν η γέφυρα είχε δεχθεί πάλι πλήγμα από τους Ουκρανούς, πρόκειται «για ένα από τα μόλις δύο οδικά σημεία διέλευσης πάνω από τον Δνείπερο με τα οποία η Ρωσία μπορεί να διοχετεύσει ή να αποσύρει τις δυνάμεις της σε εδάφη που έχει καταλάβει δυτικά του ποταμού».

Τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις στη δυτική πλευρά του ποταμού, περιλαμβάνουν τη Χερσώνα, μια πόλη που είχε 280.000 κατοίκους πριν από την εισβολή της Μόσχας στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Ρωσία κατέλαβε την πόλη και το μεγαλύτερο μέρος της γύρω περιοχής συναντώντας μικρή αντίσταση τις πρώτες ημέρες της εισβολής, αλλά ουκρανοί αξιωματούχοι σχεδιάζουν αντεπίθεση τις τελευταίες εβδομάδες με την υποστήριξη των όπλων που χορήγησε η Δύση, για την ανακατάληψη του εδάφους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...