282
Ο Χάρισον Φορντ στην πρεμιέρα του «The Call of the Wild» | REUTERS/Mario Anzuoni

Χάρισον Φορντ: Ο «Ιντιάνα Τζόουνς» εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 10:08
Ο Χάρισον Φορντ στην πρεμιέρα του «The Call of the Wild»
|REUTERS/Mario Anzuoni

Χάρισον Φορντ: Ο «Ιντιάνα Τζόουνς» εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 10:08

Είναι γνωστό ότι το Χόλιγουντ δεν συμπαθεί τον Ντόναλντ Τραμπ –τα αισθήματα άλλωστε είναι αμοιβαία και πρόσφατα ο πρόεδρος των ΗΠΑ χλεύασε την Ακαδημία που βράβευσε τα «Παράσιτα» με Οσκαρ καλύτερης ταινίας (εδώ).

Ετσι, δεν πρέπει να αποτελεί και μεγάλη έκπληξη ότι οι αμερικανοί αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος όπου σταθούν και όπου βρεθούν βρίσκουν κάτι να πουν κατά του προέδρου τους.

Ο Χάρισον Φορντ το έκανε στην πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας, «The Call of the Wild». Ο 77χρονος πια Φορντ επέκρινε την αντιπεριβαλλοντική ατζέντα του προέδρου των ΗΠΑ.

«Είμαι οργισμένος!» είπε ο Χάρισον Φορντ, αντιδρώντας στο σχέδιο ομοσπονδιακού προϋπολογισμού του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το 2021, ο οποίος ζητά μαζικές περικοπές στα περιβαλλοντικά προγράμματα.

«Τον Νοέμβριο, πρέπει να εκλέξουμε κάποιον που αξίζει τον σεβασμό ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής» δήλωσε ο Φορντ στην πρεμιέρα στο Χόλιγουντ της νέας του ταινίας «The Call of the Wild» που έγινε την περασμένη εβδομάδα.

«Οι σημερινοί ηγέτες στη χώρα μας είναι γελοίοι και δεν πιστεύουν στην επιστήμη. Έχουν αντικαταστήσει την επιστήμη με την ιδεολογία. Η ιδεολογία δεν επιλύει τα προβλήματα που έχουμε – η επιστήμη επιλύει το πρόβλημα και μας οδηγεί στις λύσεις. Η επιστήμη είναι δοκιμασμένη γνώση και είναι ανησυχητικό που δεν το συνειδητοποιούν» υπογράμμισε ο ηθοποιός, ο οποίος είναι παθιασμένος υποστηρικτής της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Φορντ προετοιμάζεται επίσης να επαναλάβει τον ρόλο του ως φημισμένου αρχαιολόγου και εξερευνητή, Ιντιάνα Τζόουνς. Σε δύο μήνες, αρχίζει να γυρίζει το πέμπτο και πιθανότατα τελευταίο επεισόδιο της κινηματογραφικής σειράς «Ιντιάνα Τζόουνς» σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ.

«Δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες, αλλά είμαι ευτυχής που επιστρέφω» είπε όταν ρωτήθηκε για το σενάριο. «Κάναμε προσπάθειες να το κάνουμε διασκεδαστικό και φιλόδοξο όπως τα αρχικά. Θα είναι καλό» ανέφερε.