250
Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνοδευόμενος από τον πατέρα του Ασάνζ, στο μέσον, κατά την επίσκεψή του στη φυλακή όπου κρατείται ο ιδρυτής των Wikileaks | ΜέΡΑ25

Τον Τζούλιαν Ασάνζ επισκέφθηκε στη φυλακή ο Γιάνης Βαρουφάκης

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 09:17
Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνοδευόμενος από τον πατέρα του Ασάνζ, στο μέσον, κατά την επίσκεψή του στη φυλακή όπου κρατείται ο ιδρυτής των Wikileaks
|ΜέΡΑ25

Τον Τζούλιαν Ασάνζ επισκέφθηκε στη φυλακή ο Γιάνης Βαρουφάκης

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 09:17

«Το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο Ασάνζ είναι η δημοσιογραφία» τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την Κυριακή τον Τζούλιαν Ασάνζ, που παραμένει έγκλειστος στη φυλακή Μπέλμαρς, έξω από το Λονδίνο.

Ο ιδρυτής των Wikileaks περιμένει την απόφαση δικαστηρίου για το αν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων.

Ο κ. Βαρουφάκης, που είχε μιλήσει και σε εκδήλωση στο Λονδίνο υπέρ του ιδρυτή των Wikileaks, συνοδευόταν από τον πατέρα του Ασάνζ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε, ότι το μόνο έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο Ασάνζ είναι η δημοσιογραφία. Κάλεσε δε τους παριστάμενους ρεπόρτερ να φροντίσουν να μαθευτεί αυτό, γιατί είναι οι επόμενοι που θα βρεθούν στο στόχαστρο.

«Ο Ασάνζ σαπίζει στη φυλακή», είπε ο κ. Βαρουφάκης, «μόνο και μόνο γιατί αποκάλυψε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, από ανθρώπους που, όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν στο ελάχιστο τις συνέπειες των πράξεών τους, αλλά αντίθετα πλούτισαν από αυτές».

Στη συνέχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης του Ασάνζ, σε πλήρη απομόνωση από τον έξω κόσμο, με το μυαλό του ωστόσο να παραμένει σε εγρήγορση, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ηρθα για να του δώσω θάρρος και κατέληξα να αντλώ δύναμη από αυτόν. Είναι μια δύναμη της φύσης» είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και πρόσθεσε: «Πρέπει να σταματήσουμε την έκδοσή του, στο όνομα 300 χρόνων προόδου, τριών αιώνων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών στη Δύση και στον κόσμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...