610
Πόσους Ιντιάνα Τζόουνς αντέχετε; (Από επάνω αριστερά και με τη φορά του ρολογιού:) «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο ναός του χαμένου θησαυρού», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η τελευταία σταυροφορία», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου» | Reuters/LucasFilm/CreativeProtagon

Χάρισον Φορντ: Για πέμπτη φορά Ιντιάνα Τζόουνς

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 16:59
Πόσους Ιντιάνα Τζόουνς αντέχετε; (Από επάνω αριστερά και με τη φορά του ρολογιού:) «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο ναός του χαμένου θησαυρού», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η τελευταία σταυροφορία», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου»
|Reuters/LucasFilm/CreativeProtagon

Χάρισον Φορντ: Για πέμπτη φορά Ιντιάνα Τζόουνς

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 16:59

Τέσσερις δεκαετίες, αρχαία ιστορία για τα δεδομένα του Χόλιγουντ, έχουν περάσει από το 1981, όταν το σινεφίλ κοινό ανακάλυπτε εκστασιασμένο τον Ιντιάνα Τζόουνς, με τον Χάρισον Φορντ να δημιουργεί έναν νέο ήρωα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Τότε και οι τρεις –Χάρισον, Ιντιάνα και Στίβεν– ήταν τα τρομερά παιδιά της βιομηχανίας του θεάματος. Τώρα όμως; Υστερα από τέσσερις ταινίες, με την τελευταία μάλιστα του 2008 να θεωρείται από τους φαν μέτρια, ο Ιντιάνα επιστρέφει. Κι ας είναι πια ο Φορντ στα 77 του (!) και ο Σπίλμπεργκ στα 73 του.

Ο Ιντιάνα Τζόουνς επιστρέφει και μάλιστα πιο σύντομα από ό,τι νομίζετε. Το επιβεβαίωσε ο Χάρισον Φορντ, ενθουσιάζοντας τους φαν αυτής της αγαπημένης κινηματογραφικής σειράς.

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή στην εκπομπή της δημοφιλούς κωμικού Ελεν ντε Τζένερις για να μιλήσει για τη νέα του ταινία, που μόλις βγήκε στους κινηματογράφους, «Το κάλεσμα της άγριας φύσης».

Η Ντε Τζένερις, βέβαια, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, καθώς οι φήμες για τον πέμπτο Ιντιάνα Τζόουνς στροβιλίζονται στο Χόλιγουντ εδώ και χρόνια, παραπέφτουν όμως κάπου ανάμεσα στις άλλες δουλειές του Σπίλμπεργκ και στις υποχρεώσεις του Φορντ.

Τον ρώτησε, λοιπόν, αν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί ότι θα γυριστεί η ταινία και ο ηθοποιός απάντησε: «Μπορώ να αρνηθώ ότι δεν θα γίνει», μπερδεύοντας στιγμιαία την παρουσιάστρια και το κοινό στο στούντιο, που τους πήρε δευτερόλεπτα να αποκωδικοποιήσουν τα λόγια του και να ξεσπάσουν σε ζητωκραυγές.

Oops, Harrison Ford may have just given us Indiana Jones news.

Oops, Harrison Ford may have just given us Indiana Jones news.

Geplaatst door Ellen DeGeneres op Vrijdag 14 februari 2020

Ο αγαπημένος μας κινηματογραφικός αρχαιολόγος είπε ότι τα γυρίσματα ξεκινούν το καλοκαίρι, ίσως και νωρίτερα, με κάποιους να εκτιμούν ότι το pre production θα ξεκινήσει τον Απρίλιο.

Ο Φορντ δεν έκρυψε μάλιστα τον ενθουσιασμό του. «Θα περάσουμε καλά, ανυπομονώ», είπε και πρόσθεσε ότι τα γυρίσματα του Ιντιάνα Τζόουνς ήταν πάντα απολαυστικά για τους ηθοποιούς.

Το σενάριο θα υπογράφει και πάλι ο Ντέιβιντ Κόεπ («Jurassic Park», «Premium Rush», «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull»), ενώ επιβεβαιώθηκε ότι δεν θα δούμε τον Σάια ΛαΜπεφ, ο οποίος ερμήνευσε τον γιο του Ιντιάνα Τζόουνς στην προηγούμενη ταινία.

Συνήθως, οι ταινίες τύπου μπλοκμπάστερ, όπως ο Ιντιάνα Τζόουνς, χρειάζονται τουλάχιστον ένα χρόνο για να βγουν στις αίθουσες, άρα, αν όλα πάνε καλά, υπολογίστε την πρεμιέρα για το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο του 2021, δηλαδή 40 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη ταινία της σειράς «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού». To φιλμ είχε βγει στις αίθουσες τον Ιούνιο του 1981 και με ένα μπάτζετ 18 εκατ. δολαρίων της εποχής έκοψε τελικά εισιτήρια αξίας 390,1 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως!

Οι επόμενες ταινίες, «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο ναός του χαμένου θησαυρού», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η τελευταία σταυροφορία» προβλήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το 1984 και το ’89 αντίστοιχα, στο τρίτο φιλμ μάλιστα συμπρωταγωνιστής του Φορντ ήταν ο μέγας Σον Κόνερι.

1989: Ο Χάρισον Φορντ με τον κινηματογραφικό πατέρα του, Σον Κόνερι

Η τελευταία της σειράς, «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου», βγήκε το 2008 και υπήρξε μια μετριότητα, καθώς σεναριογράφος και σκηνοθέτης δεν ήξεραν πώς να διαχειριστούν τον γηρασμένο Ιντιάνα, οδηγώντας το φιλμ σε μια γενικευμένη αμηχανία.

Σε άλλη συνέντευξή του στο CBS, την Κυριακή, ο Φορντ είχε πει ότι αισθάνεται μεγάλη ευθύνη απέναντι στους φαν κάθε φορά που επιστρέφει σε έναν εμβληματικό ρόλο, όπως ήταν αυτός του Χαν Σόλο στον «Πόλεμο των Αστρων» ή του Ιντιάνα Τζόουνς.

«Προσπαθώ να μη δείχνω γελοίος. Αισθάνομαι την υποχρέωση να σιγουρευτώ ότι οι προσπάθειές μας είναι το ίδιο φιλόδοξες όσο ήταν όταν ξεκινήσαμε».

Και οι φαν του αρχαιολόγου σε όλο τον κόσμο ελπίζουν ακριβώς αυτό και ανυπομονούν για τη στιγμή που θα ακούσουν ξανά στις αίθουσες ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μουσικά θέματα στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...