184
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ | ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: Αυξάνεται επικίνδυνα και πάλι ο αριθμός των διασωληνωμένων

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 18:11
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ
|ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: Αυξάνεται επικίνδυνα και πάλι ο αριθμός των διασωληνωμένων

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 18:11

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και πάλι για την Αθήνα ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, στο πλαίσιο της επίσημης ενημέρωσης των 6 μ.μ.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι αυξάνονται και πάλι ανησυχητικά τα άτομα που νοσηλεύονται σε κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή τους. «Ενώ παρουσιάστηκε μία μικρή κάμψη στον αριθμό των διασωληνωμένων τις προηγούμενες ημέρες, ανέβηκε πάλι πάνω από 70 και σήμερα είναι 79. Η Αττική αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας και το επίκεντρο είναι το κέντρο της πρωτεύουσας», ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Την ίδια στιγμή παρουσίασε τα αποτελέσματα από τα rapid test που γίνονται στην Αττική. «Από τα 574 που έγιναν στην πλατεία Κουμουνδούρου σήμερα, τα 23 ήταν θετικά, 6 Ελληνες και 17 αλλοδαποί», ανέφερε.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι τα τεστ αυτά είναι αρκετά ακριβή. «Στην ευαισθησία τους υστερούν 5%-8%, όμως όλα αυτά που έχουν γίνει μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι είναι σωστά, με τη συμπληρωματική διεξαγωγή PCR τεστ», κατέληξε ο ίδιος.

Τέλος, ανέφερε ότι 120 εκατομμύρια τεστ θα διατεθούν άμεσα σε όλο τον κόσμο για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...