490
Επιβάτες που παρέμειναν για ώρες στη Ρουμανία | skai.gr/tv

Χάος στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» – Αερογέφυρα για εγκλωβισμένους επιβάτες στη Ρουμανία

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2019, 10:50
Επιβάτες που παρέμειναν για ώρες στη Ρουμανία
|skai.gr/tv

Χάος στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» – Αερογέφυρα για εγκλωβισμένους επιβάτες στη Ρουμανία

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2019, 10:50

Σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία του τελευταίου 24ωρου που έπληξαν όλη τη χώρα.

Τουλάχιστον 11 πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω της χαμηλής νέφωσης, που επικρατεί από χθες Παρασκευή, αλλά και του πυκνού χιονιού που έπεφτε στην πόλη.

Οι πτήσεις ήταν από Λάρνακα, Αθήνα, Ηράκλειο, Αμστερνταμ και από Λονδίνο.

Οι επιβάτες πριν την αναχώρηση τους για το αεροδρόμιο πρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδα skg-airport.gr, για να ενημερώνονται για τα ακριβή δρομολόγια των πτήσεων.

Σε μία από αυτές, την πτήση της Ryanair με 201 επιβάτες από το Λονδίνο, το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία! Το αεροσκάφος αναχώρησε αμέσως και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δρομολογήσει λεωφορεία για να μεταφέρει τους επιβάτες στην Θεσσαλονίκη.

«Μας πέταξαν στο αεροδρόμιο. Μας είπαν στην αρχή να μην βγούμε από το αεροσκάφος, μετά να βγούμε. Δεν έχουμε καμία ακριβή υπεύθυνη ενημέρωση. Στις προσπάθειες που κάναμε να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία, τα περισσότερα τηλέφωνα δεν λειτουργούσαν. Κάποια στιγμή μας απάντησαν ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, παρά μόνο αν έχουν χαθεί ταξιδιωτικά έγγραφα», κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ένας από τους επιβάτες.

Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κάτι να φάμε. Δεν μας έχουν δώσει ένα ποτήρι νερό. Κάποιοι πήραν το λεωφορείο σε αυτές τις τραγικές καιρικές συνθήκες».

Οι επιβάτες, μεταξύ των οποίων μητέρες με μωρά και ηλικιωμένοι, καταγγέλλουν ότι βρέθηκαν για πάνω από 10 ώρες στην αίθουσα παραλαβής αποσκευών του αερολιμένα, χωρίς φαγητό και νερό, καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος να φιλοξενηθούν μέχρι να αναχωρήσουν για την Ελλάδα οδικώς.

Το ταξίδι είναι δύσκολο και πολύωρο σε χιονισμένους και παγωμένους δρόμους, ενώ ένα από τα λεωφορεία, σύμφωνα με καταγγελίες, δεν είχε θέρμανση!

Τελικά τους επιβάτες θα φέρει στην Ελλάδα πτήση της Aegean με παρέμβαση και του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη. Η πτήση πρόκειται να αναχωρήσει από την Αθήνα στις 12:30 και αναμένεται να αναχωρήσει από την Τιμισοάρα στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Εικόνα των επιβατών στην Τιμισοάρα (voria.gr)

Σε άλλη περίπτωση, επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από τη Σόφια στη Θεσσαλονίκη.

Αργά την Παρασκευή, πτήση με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, αφού για ώρα έκανε κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο, τελικά προσγειώθηκε στα Σκόπια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλες πτήσεις προσγειώθηκαν στην Αθήνα ή περιφερειακά αεροδρόμια.

Το πρωί του Σαββάτου η κατάσταση είχε πάντως βελτιωθεί και κάποιες πτήσεις άρχισαν να αναχωρούν εκ νέου.

Τι λέει η Fraport

Ο εκπρόσωπος της Fraport, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Μακεδονία», εξηγεί καταρχάς ότι είναι γνωστό το πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη με τη χαμηλή νέφωση.

«Οποτε υπάρχει χαμηλή νέφωση και ο πιλότος αποφασίζει ότι δεν επιθυμεί να προσεγγίσει το αεροδρόμιο, είναι απόφαση αποκλειστικά και μόνο της εταιρείας το αεροδρόμιο που επιθυμεί να προσεγγίσει και ουδείς μπορεί να παρέμβει στην απόφαση αυτή. Είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά την πολιτική στρατηγική της εταιρείας που προφανώς έχει μια κατάσταση με εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Προσθέτει ότι το αεροδρόμιο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες αποχιονισμού και αποπαγοποίησης για την ομαλή λειτουργία του αερολιμένα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...