247
To βασιλικό ζεύγος της Αγγλίας σε φωτογραφία που διακίνησε το Μπάκιγχαμ στις 10 Απριλίου | Millie Pilkington/Buckingham Palace/Handout via REUTERS

Βρετανία: Μερική επάνοδος του Καρόλου στα καθήκοντά του

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2024, 22:31
To βασιλικό ζεύγος της Αγγλίας σε φωτογραφία που διακίνησε το Μπάκιγχαμ στις 10 Απριλίου
|Millie Pilkington/Buckingham Palace/Handout via REUTERS

Βρετανία: Μερική επάνοδος του Καρόλου στα καθήκοντά του

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2024, 22:31

Την ορθόδοξη Μεγαλοβδομάδα ο βασιλιάς της Αγγλίας Κάρολος θα αναλάβει πάλι «κάποια» από τα δημόσια καθήκοντά του, αφού οι γιατροί του έκριναν «πολύ ενθαρρυντική» την πρόοδο της υγείας του. Υπενθυμίζεται ότι βρετανός μονάρχης είναι καρκινοπαθής.

«Η μεγαλειότητά του θα ξαναρχίσει σύντομα τις δημόσιες δραστηριότητές του μετά την περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης» ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ, αν και δεν έχει μπει στον κόπο να ενημερώσει τους Βρετανούς (και όσους άλλους ενδιαφέρονται) για το είδος του καρκίνου που ταλαιπωρεί τον Κάρολο.

Εκπρόσωπος του Παλατιού ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς θα συνεχίσει τη θεραπεία του, όμως οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι από την πρόοδό του και αυτό σημαίνει ότι ο Κάρολος θα είναι σε θέση να αναλάβει ξανά «κάποια από τα καθήκοντά του». Οι δραστηριότητές του, πάντως, «θα προσαρμόζονται εφόσον κριθεί αναγκαίο, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για την υγεία του».

Μάλιστα, τη Μεγάλη Τρίτη ο βασιλιάς μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα θα επισκεφθούν ένα αντικαρκινικό κέντρο και θα συναντηθούν με γιατρούς και ασθενείς. Το παλάτι ανακοίνωσε επίσης ότι τον Ιούνιο ο Κάρολος και η Καμίλα θα υποδεχθούν τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο της Ιαπωνίας και τη σύζυγό του Μασάκο, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο, ο Κάρολος είχε ακυρώσει όλες τις επίσημες και δημόσιες εμφανίσεις του, όμως συνέχισε να εκτελεί ορισμένα από τα καθήκοντά του, όπως τις εβδομαδιαίες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ. Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του καταγράφηκε στις 31 Μαρτίου, όταν παρέστη στην επίσημη λειτουργία για το Πάσχα των καθολικών και προτεσταντών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...