452
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στο Λονδίνο, τον περασμένο Απρίλιο | REUTERS/Hollie Adams/File Photo

Βρετανία: Αμετανόητος ο Κόρμπιν – θέλει να εκλεγεί βουλευτής ως ανεξάρτητος

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 13:01
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στο Λονδίνο, τον περασμένο Απρίλιο
|REUTERS/Hollie Adams/File Photo

Βρετανία: Αμετανόητος ο Κόρμπιν – θέλει να εκλεγεί βουλευτής ως ανεξάρτητος

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 13:01

Αφού πρώτα κόντεψε να διαλύσει τους Εργατικούς, οδηγώντας το ιστορικό αυτό βρετανικό κόμμα σε δύο εκλογικές συντριβές (2017 και 2019) με τη μαρξιστική ρητορική του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν θέλει τώρα να υπονομεύσει και τις πιθανότητές του να ανέλθουν στην εξουσία, υπό την ηγεσία του Κιρ Στάρμερ.

Ο Κόρμπιν, στα 74 του πια και εκτός Εργατικών ήδη από το 2020, μετά τις αποκαλύψεις ότι είχε επιχειρήσει να «θάψει» καταγγελίες για αντισιμητισμό στο κόμμα του, αν δεν ενθάρρυνε κιόλας τις αντισιμητικές πρακτικές, ανακοίνωσε, την Παρασκευή, ότι θα κατεβεί στις στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Ιουλίου ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Οπως επεσήμανε το Reuters, αυτή η εξέλιξη μπορεί να προκαλέσει μια κάποια αναστάτωση στους σχεδιασμούς των Εργατικών όσον αφορά στη βουλευτική έδρα που κατέχει εδώ και δεκαετίες ο Κόρμπιν στη βόρεια Αγγλία.

Ο Κόρμπιν, ο οποίος είχε αναλάβει την ηγεσία των Εργατικών το 2015 (διαδεχόμενος τον Εντ Μίλιμπαντ) και έμεινε στο πόσο ως τον Απρίλιο του 2020, εκλέγεται στο του Βορείο Ίσλινγκτον από το 1983.

Καθώς έχει διαγραφεί από το Εργατικό Κόμμα, το όνομά του δεν περιελήφθη στον κατάλογο με τους υποψηφίους για την έδρα, πράγμα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να αποφασίσει να κατέβει ως ανεξάρτητος.

«Θέλω τα πολιτικά μας κόμματα να είναι δημοκρατικά, αλλά τα μέλη του Εργατικού Κόμματος του Βορείου Ισλινγκτον στερήθηκαν το δικαίωμα να επιλέξουν υποψήφιο», υποστήριξε την Παρασκευή ο Κόρμπιν στο βίντεο στο οποίο ανακοίνωσε τα σχέδιά του.

«Ως εκ τούτου οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε, δεν θα το ανεχτούμε αυτό άλλο. Θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Γι’αυτόν τον λόγο θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος για τους ανθρώπους του Βορείου Ισλινγκτον», σημείωσε, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να είναι «μια ανεξάρτητη φωνή για την ισότητα, τη δημοκρατία και την ειρήνη».

Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Islington Tribune ότι θα αγωνιστεί για να διατηρήσει την έδρα του, την οποία κατέχει για 40 χρόνια και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας».

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους των Εργατικών, ο Κόρμπιν σημείωσε ότι «είμαι εδώ για να εκπροσωπήσω τους ανθρώπους του Βορείου Ισλινγκτον ακριβώς με τις ίδιες αρχές που υπερασπιζόμουνα όλη μου τη ζωή: κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα και ειρήνη. Αυτές οι αρχές χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ», συνέχισε, δεσμευόμενος να υπερασπιστεί «μια γνήσια εναλλακτική στα χρόνια διαφθοράς αυτής της κυβέρνησης των Τόρις», συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων ενοικίων, της δημόσιας ιδιοκτησίας ενέργειας και νερού, της κατάργησης του ανώτατου ορίου για τα επιδόματα δύο παιδιών, μιας Νέας Πράσινης Συμφωνίας και μιας ηθικής εξωτερικής πολιτικής που στηρίζεται στην ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Οταν εκλέχθηκα για πρώτη φορά, έδωσα υπόσχεση να σταθώ δίπλα στους ψηφοφόρους μου ό,τι κι αν γίνει. Στο Βόρειο Ισλινγκτον κρατάμε τις υποσχέσεις μας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...