369
Η Σάνι Λουκ και ο σύντροφός της, Οριόν Χερνάντεζ Ραντού, στον Παρθενώνα, τον Σεπτέμβριο, λίγες ημέρες πριν τους σφάξει η Χαμάς | Instagram

Γάζα: Βρήκαν άλλα τρία πτώματα ομήρων, ανάμεσά τους του συντρόφου της Σάνι Λουκ

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 12:08
Η Σάνι Λουκ και ο σύντροφός της, Οριόν Χερνάντεζ Ραντού, στον Παρθενώνα, τον Σεπτέμβριο, λίγες ημέρες πριν τους σφάξει η Χαμάς
|Instagram

Γάζα: Βρήκαν άλλα τρία πτώματα ομήρων, ανάμεσά τους του συντρόφου της Σάνι Λουκ

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 12:08

Τα πτώματα τριών ακόμα ομήρων εντόπισαν οι ισραηλινές δυνάμεις στη βόρεια Γάζα, το βράδυ της Πέμπτης και τα μετέφεραν στο Ισραήλ. Ανάμεσά τους είναι αυτό του 30χρονου Οριόν Χερνάντεζ Ραντού, συντρόφου της Γερμανοϊσραηλινής Σάνι Λουκ, το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε τούνελ του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπάλια, την περασμένη εβδομάδα.

Τα άλλα δύο πτώματα ανήκουν στον 42χρονο Χανάν Γιαμπλόνκα και στον 59χρονο Μιχέλ Νισενμπάουμ. Οι τρεις άνδρες δολοφονήθηκαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, στο Μεφαλσίμ, κοντά στον τόπο της σφαγής στο μουσικό φεστιβάλ Σουπερνόβα, που έγινε στο Ρεϊμ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες, οι Ισραηλινοί θεωρούσαν ότι οι τρεις άνδρες απήχθησαν ζωντανοί, όμως σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν πρόσφατα, είχαν σκοτωθεί στο Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι είχαν μεταφέρει τα πτώματα στη Γάζα.

Από αριστερά: Ο Μιχέλ Νίσενμπαουμ, ο Οριόν Χερνάντεζ Ραντού και ο Χανάν Γιαμπλόνκα

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Γαλλομεξικανός Ραντού και ο Γιαμπλόνκα βρίσκονταν και αυτοί στο φεστιβάλ, από όπου είχαν διαφύγει στη διάρκεια της επίθεσης και έφτασαν στο γειτονικό Μεφαλσίμ, μαζί με την Λουκ και άλλα άτομα, που βρέθηκαν δολοφονημένα στη Γάζα.

Ο Νίσενμπαουμ σκοτώθηκε και αυτός από την Χαμάς στο Μεφαλσίμ μαζί με τους υπόλοιπους ομήρους, αλλά δεν ήταν στο φεστιβάλ. Οδηγούσε προς την στρατιωτική βάση κοντά στο Ρεϊμ, για να πάρει την εγγονή του, η οποία έμενε μαζί με τον γαμπρό του, που ήταν αξιωματικός του στρατού.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF), τα τρία πτώματα ανακτήθηκαν σε κοινή επιχείρηση με την υπηρεσία πληροφοριών Σιν Μπετ, μετά από ακριβείς πληροφορίες που είχαν λάβει τις τελευταίες ημέρες.

Μεταφέρθηκαν το βράδυ σε ισραηλινό ιατροδικαστικό ινστιτούτο, όπου έγινε η αναγνώρισή τους και στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι οικογένειές τους.

Θλίψη Μακρόν

Την απέραντη θλίψη του εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Γαλλομεξικανού Οριόν Χερνάντες-Ραντού .

«Μαθαίνω με απέραντη θλίψη τον θάνατο του συμπατριώτη μας Οριόν Χερνάντες-Ραντού, ομήρου της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου (…) Η Γαλλία παραμένει περισσότερο από ποτέ δεσμευμένη για την απελευθέρωση όλων των ομήρων”, έγραψε ο γάλλος πρόεδρος στο Χ.

Ηταν ο 43ος γάλλος πολίτης που σφαγιάστηκε από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Δύο Γάλλοι παραμένουν όμηροι στη Γάζα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...