236
Στα τέλη Μαΐου ανοίγουν πιθανότατα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας | ΙΝΤΙΜΕnews

Βρεφονηπιακοί: Ανοίγουν 20-24 Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2021, 10:07
Στα τέλη Μαΐου ανοίγουν πιθανότατα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Βρεφονηπιακοί: Ανοίγουν 20-24 Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2021, 10:07

Γύρω στις 20 Μαΐου θα πρέπει να αναμένεται το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είπε την Πέμπτη στο Μega ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είναι μια συζήτηση που έχουμε κάνει. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να υποβληθούν σε self tests και να φορούν μάσκες. Το άνοιγμά τους αναμένεται γύρω στις 20-24 Μαΐου. Είμαστε σε επικοινωνία με τους ειδικούς», ανέφερε συγκεκριμένα κ. Πέτσας, για την απόφαση να μη συμπεριληφθούν στο άνοιγμα μαζί με τα σχολεία από Δευτέρα.

Οσον αφορά την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού, ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε ότι «η ανακοίνωση του εμβολιασμού των νεότερων ηλικιών έδωσε ανακούφιση στην κοινωνία μας. Το Μάιο θα έχουμε πολλά εκατομμύρια εμβολιασμούς και αυτό θα βοηθήσει να φτάσουμε στο σημείο όπου όποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί, να το κάνει και την επόμενη ημέρα. Το τι διαθεσιμότητα θα υπάρχει, σε ποια εμβόλια, θα το δούμε τότε. Με βάση τον προγραμματισμό, από τον Ιούνιο και μετά θα υπάρχει πληθώρα εμβολίων. Στους αρχικούς τρεις μήνες έγινε περιορισμένος αριθμός εμβολίων, λόγω της έλλειψης», εξήγησε.

Σε ερώτηση, τέλος, αν θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς, μετά τα απαράδεκτα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στον κλάδο, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι το ζήτημα έχει συζητηθεί, δηλώνοντας απογοητευμένος από τη συμμετοχή του διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού. «Είναι κάτι που το εξετάζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας», σε περίπτωση που διατηρηθούν τα χαμηλά αυτά ποσοστά εμβολιασμού, επανέλαβε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...