252
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βούτσης: «Αποσταθεροποιητική η παρέμβαση του Καμμένου»

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 16:56
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βούτσης: «Αποσταθεροποιητική η παρέμβαση του Καμμένου»

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 16:56

Κατά του Πάνου Καμμένου βάλλει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού από τις ΗΠΑ, αλλά και τη διαμάχης με τον Νίκο Κοτζιά που οδήγησε στην παραίτηση του τελευταίου.

«Η παρέμβαση του υπουργού Αμυνας, ιδιαίτερα στην Αμερική, λειτούργησε αποσταθεροποιητικά και δημιούργησε όξυνση», τονίζει σε συνέντευξή του στην Εποχή ο κ. Βούτση.

Εξηγεί ακόμη ότι «η διάσταση απόψεων, σε συνδυασμό με όσα αναίτια τέθηκαν περί “μυστικών κονδυλίων”, οδήγησαν τον υπουργό Εξωτερικών στην παραίτησή του».

Σε ερώτηση για τη διαχείριση των «μυστικών κονδυλίων» σημείωσε ότι «είναι ένα ολισθηρό έδαφος, το οποίο δημιουργήθηκε από τις αιτιάσεις, στις οποίες –κατά τις διαρροές- αναφέρθηκε ο υπουργός Αμύνης στο υπουργικό συμβούλιο» και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σε ό,τι αφορά τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών».

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και είναι κοινή απόφαση να εξαντληθεί η θητεία μας» είπε και εκτίμησε ότι θα υπάρξει σαφής πλειοψηφία όταν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών. «Από εκεί και πέρα, κατά το Σύνταγμα, χρειάζεται πρόταση δυσπιστίας και 151 ψήφοι για να πέσει μια κυβέρνηση. Δεν υπάρχουν 151 βουλευτές που θα το έκαναν αυτό», σημείωσε ο κ. Βούτσης.

Για το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο κ.Βούτσης τόνισε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα τεθεί αυτό το ζήτημα και θα ληφθεί απόφαση της ολομέλειας της Βουλής» και πρόσθεσε ότι «τις προσεχείς μέρες θα επιδόσουμε στην πολιτική ηγεσία της χώρας τους τέσσερις πρώτους τόμους του Φακέλου της Κύπρου».