407
Η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου: «έχει υπομονή και δεν βιάζεται» |

Ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» που καταγγέλλει για παρεμβάσεις η Ράικου;

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2018, 19:33
Η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου: «έχει υπομονή και δεν βιάζεται» |

Ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» που καταγγέλλει για παρεμβάσεις η Ράικου;

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2018, 19:33

Για παρεμβάσεις στο έργο της «που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου» και με βολές κατά κυβερνητικού παράγοντα τον οποίο φωτογραφίζει για αντιθεσμικές πρακτικές, μιλούν από το περιβάλλον της επί χρόνια Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Οι καταγγελίες της κυρίας Ράικου σχετίζονται με δημοσίευμα της «Documento» που την φέρει εμπλεκόμενη με την «υπόθεση Novartis».

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν από το περιβάλλον της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη Novartis και εμπλέκουν συγγενικό της πρόσωπο, είναι παντελώς ανυπόστατα και κατασκευασμένα με στόχο να την πλήξουν ηθικά και όπως επισημαίνεται θα λάβουν με νομικές μεθόδους απάντηση, όπως και άλλα προηγούμενων ημερών.

Η κυρία Ράικου, με δήλωση από το περιβάλλον της, κάνει λόγο για παρεμβάσεις στο έργο της από συγκεκριμένο κυβερνητικό παράγοντα στον οποίο αποδίδει πρακτικές, που όπως αναφέρει, «είτε στόχευαν στο να ασκηθούν διώξεις κατά προσώπων χωρίς στοιχεία, είτε για εξυπηρέτηση άλλων να μπουν υποθέσεις στο αρχείο».

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η κυρία Ράικου δεν μπορεί παρά να αναφέρεται στον αν. υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η κυρία Ράικου εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε αποκαλύψεις, αναφέρει μάλιστα, πως «η ώρα των αποκαλύψεων έφθασε» και υπονοεί, ότι τα πυρά και οι επιθέσεις που δέχεται, σχετίζονται με το ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν στο έργο της δεν απέδωσαν.

Αναλυτικά η δήλωση από το περιβάλλον της κυρίας Ράικου:

«Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης, όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν, ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος νταβατζή επιχείρησε να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε: άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν.

Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε  να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά  την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου. Είναι βέβαιη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της, που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου. Στο χωριό της λένε: Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News