201
Ο Μάκης Βορίδης σε δηλώσεις του την Τετάρτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ | skaitv.gr/live

Βορίδης: Πρέπει να δώσει εξηγήσεις και η Τουλουπάκη

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 10:21
Ο Μάκης Βορίδης σε δηλώσεις του την Τετάρτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
|skaitv.gr/live

Βορίδης: Πρέπει να δώσει εξηγήσεις και η Τουλουπάκη

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 10:21

Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη πρέπει να κληθεί να δώσει και αυτή εξηγήσεις μετά την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην Προανακριτική για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, τόνισε ο Μάκης Βορίδης

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ,  και σε ερώτημα για όσα είπε ο κ. Φρουζής περί πιέσεων από την εισαγγελέα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι «προφανώς ανοίγει ένα θέμα».

Πρόσθεσε ο κ. Βορίδης ότι ήδη έχουν «δείξει» προς την κατεύθυνση της εισαγγελέως ο κ. Αγγελής και ο κ. Μανιαδάκης.

«Εγώ αποδέχομαι ότι ένας εισαγγελέας ο οποίος εν προκειμένω ερευνά μια υπόθεση και προσπαθεί να την τεκμηριώσει και να τη θεμελιώσει, πρέπει να δει εάν υπάρχουν στοιχεία σε αυτή την κατεύθυνση. Το ερώτημα είναι από πού τα βρήκε τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και τα αναζητεί», τόνισε ο υπουργός.

Δήλωσε ακόμη ότι η υπόθεση της Novartis είναι ένα μεγάλο ζήτημα προκλητικής συνταγογράφησης, που αφορά τις σχέσεις γιατρών και φαρμακευτικών εταιριών, γεγονός που εκτόξευσε τη φαρμακευτική δαπάνη.

Πρόσθεσε σχετικά: «Αρα το ερώτημα είναι: Αυτό είχε να ερευνήσει η κ. Τουλουπάκη; Γιατί το FBI αυτό ερευνούσε. Ερευνούσε εάν υπάρχουν τέτοια συστημικά προβλήματα στο σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων ή άλλων πρακτικών που οδήγησαν σε εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης. Πως αυτό μετατρέπεται ξαφνικά σε έρευνα για δέκα πολιτικά πρόσωπα;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...