421
Ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης στην πολύ ενδιαφέρουσα τηλεοπτική του παρέμβαση στον ΣΚΑΪ | ΣΚΑΪ TV/YouTube/CreativeProtagon

Μπαμπινιώτης: «Οι πρυτάνεις πρέπει να πάρουν τις πικρές, σκληρές αποφάσεις»

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 09:48
Ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης στην πολύ ενδιαφέρουσα τηλεοπτική του παρέμβαση στον ΣΚΑΪ
|ΣΚΑΪ TV/YouTube/CreativeProtagon

Μπαμπινιώτης: «Οι πρυτάνεις πρέπει να πάρουν τις πικρές, σκληρές αποφάσεις»

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 09:48

Για την ανάγκη οι πρυτάνεις να πάρουν «πικρές και σκληρές αποφάσεις» για τα πανεπιστήμια έκανε λόγο σε μια πολύ σημαντική τηλεοπτική του παρέμβαση ο διακεκριμένος καθηγητής Γλωσσολογίας, πρώην υπουργός Παιδείας και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίου ΣΚΑΪ, ο κ. Μπαμπινιώτης πρότεινε, προκειμένου να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας και ανομίας, να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο και στην έξοδο στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και επέμεινε ότι η παρουσία της Αστυνομίας στους χώρους των πανεπιστημίων δεν είναι λύση.

«Κάθε υπάλληλος, πανεπιστημιακός ή διοικητικός να έχει μια κάρτα, μία ταυτότητα, ηλεκτρονική για να μπει μέσα. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει κανείς να ελέγχει ότι μέσα στο πανεπιστήμιο δεν είναι εξωπανεπιστημιακά άτομα», εξήγησε. Τόνισε δε ότι αυτά τα μέτρα μπορούν να ληφθούν από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα χωρίς να χρειάζεται να παρέμβει το υπουργείο Παιδείας.

Το κάλεσμα του κ. Μπαμπινιώτη προς τους πρυτάνεις να αναλάβουν πρωτοβουλίες, απηχεί καθώς φαίνεται έναν γενικότερο προβληματισμό ότι ορισμένοι εξ αυτών δεν έκαναν τα τελευταία χρόνια καλά τη δουλειά τους. Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβαιναν επί μακρόν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), όπου μόλις πρόσφατα η Αστυνομία ανακάλυψε ένα ολόκληρο «οπλοστάσιο» (εδώ) για τους λεγόμενους «μπαχαλάκηδες», όμως οι πρυτανικές αρχές ανέχονταν τόσο καιρό την ύπαρξή του, χωρίς να το καταγγέλλουν επισήμως στις Αρχές.

Ο κ. Μπαμπινιώτης επεσήμανε ότι τα φαινόμενα παθογένειας εντός των πανεπιστημιακών χώρων, δεν προκύπτουν από φοιτητές, καθώς οι αντιδράσεις τους ποτέ δεν φτάνουν σε επίπεδα αγριότητας ή εξαλλοσύνης.

Αναφορικά με τα πρόσφατα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ (εδώ), ο κ. Μπαμπινιώτης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν γίνεται να λυθεί με τη παρέμβαση των αρχών εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Εξέφρασε μάλιστα τον προβληματισμό του για το τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα.

«Ελπίζαμε όλοι ότι με την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου θα μπει μια τάξη στα πανεπιστήμια», είπε για να προσθέσει ότι «το ζήτημα που θα πρέπει πλέον να μας απασχολήσει είναι το τι θα γίνει τώρα».

Βλέπουμε τις συγκρούσεις, δήλωσε, τονίζοντας πως πρόκειται για απαράδεκτες καταστάσεις για να λαμβάνουν χώρα σε πανεπιστήμια.

«Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν» υπογράμμισε.

Οπως είπε ο κ. Μπαμπινιώτης, από την στιγμή που η σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ αποφασίζει το κλείσιμο της σχολής, με αφορμή τα όσα υφίστανται εντός του πανεπιστημιακού χώρου και κάποιοι αψηφούν την απόφαση εισβάλλοντας στο κτίριο σπάζοντας αλυσίδες και παρεμβαίνει η αστυνομία, η κατάσταση αρχίζει πια να μην ελέγχεται.

«Το θέμα είναι να βάλουμε όλα αυτά σε μια σειρά και να τα προλάβουμε», επανέλαβε.

Καταληκτικά, σχετικά με το μέτρο για τις κάρτες εισόδου, ο κ. Μπαμπινιώτης υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να επικρατήσει σταδιακά μια ομαλότητα στα πανεπιστήμια, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...