485
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas προσέρχεται στην Προανακριρική | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φρουζής: Η Τουλουπάκη με πίεζε να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 20:38
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas προσέρχεται στην Προανακριρική
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φρουζής: Η Τουλουπάκη με πίεζε να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 20:38

Με μια σειρά από αποκαλύψεις – βόμβα για τις πιέσεις και απειλές που δέχθηκε από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να καταθέσει εναντίον πολιτικών αρχηγών, ξεκίνησε η πρώτη ημέρα της κατάθεσης του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas φέρεται να είπε στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση Novartis ότι τον Μάιο του 2018 είχε άτυπη συνάντηση με την εισαγγελέα εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

«Ήθελε να συναντηθούμε άτυπα» φέρετε να είπε, συνεχίζοντας: «συναντηθήκαμε στην Λουκάρεως στην εισαγγελία μαζί με άλλα έξι άτομα. Μου πρότεινε επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα. Μου είπε «δεν εννοώ να μιλήσετε απλά» δηλαδή να μην καταθέσω όσα γνωρίζω αλλά κάτι άλλο».

Ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε ότι δέχθηκε και απειλές προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της κυρίας Τουλουπάκη καθώς ανέφερε: «μου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου. Του απάντησα να τα βγάλουν άμεσα στην επιφάνεια. Επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για την υπόθεση των 10 πολιτικών. Ήταν ένας μοχλός πίεσης».

Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ανέφερε: «σας ευχαριστώ που με καλέσατε να καταθέσω μετά από τόσο καιρό. Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τρία χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα την δημοσιότητα. Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying. Δεν ήμουν φαρμακάς» και πρόσθεσε “δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών και του Documento το 2016 – 2017 με παρουσιάζουν ως τεχνοκράτη που είχε στόχο την επιτυχία της εταιρείας εις βάρος του Δημοσίου”.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι τον Φεβρουάριο του 2017 μετά τα δημοσιεύματα πραγματοποιήθηκε έλεγχος των αρχών στο σπίτι του. “Τότε άρχισα να καταλαβαίνω τι παίζει. Πήραν ακόμα και το λάπτοπ του γιού μου. Έγινε έλεγχος χωρίς να υπάρχει έκθεση. Δεν ξέρω καν ποιοι με έλεγξαν. Φεύγοντας μου είπαν “δεν βρήκαμε τίποτα” ενώ δεν υπήρξε και έκθεση κατάσχεσης”.

Ο κ. Φρουζής ανέφερε ότι μετά τον έλεγχο στην οικεία του ακολούθησε άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών ενώ επισήμανε ότι δημοσιεύματα συγκεκριμένων εφημερίδων λειτουργούσαν ως προπομπός όσων θα ακολουθούσαν.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas επανέλαβε ότι έως σήμερα δεν έχει κληθεί για εξηγήσεις από κανένα ανακριτικό η δικαστικό όργανο.

Η κατάθεση του κ. Φρουζή θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Τζανακόπουλος: Οι μάσκες έπεσαν, η παρωδία αποκαλύφθηκε

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, έχοντας δίπλα του τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν οριστεί από τον Αλέξη Τσίπρα να μετέχουν στην ειδική επιτροπή, κατήγγειλε μεθόδευση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

«Οι μάσκες σήμερα έπεσαν. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους, όσα δεν δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία. Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς, εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αφαιρεθεί και το τελευταίο φύλλο συκής που νομίζουν ότι διαθέτουν και εξεταστεί ο κ. Φρουζής, θα εκπροσωπηθεί στη σημερινή συνεδρίαση από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα. Η σύνθεση της αντιπροσωπείας του παραμένει αναλλοίωτη. Η παρωδία έχει πλέον αποκαλυφθεί», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...