247
Κουβανοί γιατροί επιστρέφουν από το Τορίνο, όπου εργάστηκαν για δύο μήνες την περασμένη άνοιξη | EPA/Ismael Francisco / POOL

Βοήθεια από την Κούβα ζήτησε η Σικελία για τα νοσοκομεία της

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 13:35
Κουβανοί γιατροί επιστρέφουν από το Τορίνο, όπου εργάστηκαν για δύο μήνες την περασμένη άνοιξη
|EPA/Ismael Francisco / POOL

Βοήθεια από την Κούβα ζήτησε η Σικελία για τα νοσοκομεία της

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 13:35

Την αποστολή 60 γιατρών και νοσηλευτών ζήτησαν οι σικελικές αρχές από την Κούβα για να βοηθήσουν το νησί στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Το επίσημο αίτημα μεταβιβάστηκε στην ιταλική πρεσβεία στην Αβάνα και με αυτό ζητούνται ειδικοί στις ΜΕΘ, νοσηλευτικό προσωπικό, αναβιωτές, λοιμωξιολόγοι και πνευμολόγοι, σύμφωνα με την La Reppublica.

Τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, προσωπικό από την Κούβα είχε μεταβεί σε περιοχές της Ιταλίας, που αντιμετώπιζαν μεγάλη έξαρση κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό, όπως η Λομβαρδία και το Πιεμόντε στον ιταλικό βορρά και είχε προσφέρει πολύτιμη βοήθεια επί μήνες.

Η Κούβα έχει στείλει προσωπικό σε 20 συνολικά χώρες, από τη Νότια Αφρική έως το Σουρινάμ, όπως γράφει ο Guardian.

«Η κουβανική κυβέρνηση έχει ομάδες γιατρών και νοσηλευτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες για να εργαστούν και για αυτό ζητήσαμε τη βοήθειά τους», εξήγησε ο Ρενάτο Κόστα, επικεφαλής της Σικελίας για την Covid-19. «Ξέρουμε ότι άλλες περιοχές στην Ιταλία έχουν επίσης ζητήσει βοήθεια. Ελπίζουμε ότι θα έρθουν πρώτα σε εμάς», πρόσθεσε.

Στις 4 Νοεμβρίου η Σικελία μπήκε στην πορτοκαλί ζώνη υψηλού κινδύνου από την ιταλική κυβέρνηση, καθώς διαθέτει λίγες ΜΕΘ.

Η Ιταλία αντιμετωπίζει έλλειψη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς μετά το τραύμα της άνοιξης και τους δεκάδες χιλιάδες θανάτους από κορονοϊό, που γονάτισαν το σύστημα υγείας, πολλοί γιατροί και νοσηλευτές παραιτήθηκαν ή βγήκαν στη σύνταξη.

Μόνο το τελευταίο δεκαήμερο, 27 γιατροί σε όλη τη χώρα, πέθαναν από κορονοϊό, ενώ 27.000 υγιεινομικοί μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...