218
Για μία ακόμη φορά, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως εξαιτίας της κυβέρνησης δεν υπάρχει κλίμα πολιτικού πολιτισμού, το οποίο απαιτείται για να προχωρήσει η διαδικασία της Αναθεώρησης του Συντάγματος | INTIMEnews

Βενιζέλος: Προβληματική νομικά και ιστορικά η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2018, 12:01
Για μία ακόμη φορά, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως εξαιτίας της κυβέρνησης δεν υπάρχει κλίμα πολιτικού πολιτισμού, το οποίο απαιτείται για να προχωρήσει η διαδικασία της Αναθεώρησης του Συντάγματος
|INTIMEnews

Βενιζέλος: Προβληματική νομικά και ιστορικά η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2018, 12:01

Προβληματική νομικά και χωρίς πρακτικά δημοσιονομικά αποτελέσματα χαρακτήρισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Βαγγέλης Βενιζέλος  το «σύμφωνο συμβίωσης» Τσίπρα – Ιερώνυμου για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM», ο πρώην υπουργός σημείωσε συγκεκριμένα πως είναι προβληματικό νομικά και ιστορικά το μέρος της συμφωνίας που αφορά την εκκλησιαστική περιουσία, για να συμπληρώσει: «συμφωνία δεν υπάρχει, είναι μια δήλωση προθέσεων και από ανθρώπους που δεν έχουν αρμοδιότητα. Πρέπει να αποφασίσει η Σύνοδος της Ιεραρχίας και η Βουλή».

Αλλά και από δημοσιονομικής άποψης, η συμφωνία προθέσεων του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα εύλογη την αναταραχή και την ανασφάλεια «που υπάρχει στις τάξεις του κλήρου».

Στο σχόλιό του συνολικά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, παρατήρησε χαρακτηριστικά πως έχει χρησιμοποιηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα «ως ένα μικρό καρότο, όταν το χρειάζεται». «Τώρα  αυτό ρίχνεται ως κάρβουνο καθ’ οδόν προς τις εκλογές», πρόσθεσε και για μία ακόμη φορά επανέλαβε πως δεν υπάρχει κλίμα πολιτικού πολιτισμού, το οποίο απαιτείται για να προχωρήσει η διαδικασία.

Ειδικά για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Βαγγέλης Βενιζέλος υπογράμμισε πως «η αποσύνδεση με τη διάλυση της Βουλής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια τώρα» και τάχθηκε «υπέρ της λύσης, της έμμεσης εκλογής, είτε με απλή πλειοψηφία, είτε με τη συμμετοχή, για παράδειγμα, δημάρχων στη διαδικασία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...