490
Χειρόφρενο για 12 ώρες στα ταξί για τη δίκη Λυμπερόπουλου | INTIMEnews

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα – στην Ευελπίδων οι ταξιτζήδες για την αγωγή BEAT κατά Λυμπερόπουλου

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2018, 08:38
Χειρόφρενο για 12 ώρες στα ταξί για τη δίκη Λυμπερόπουλου
|INTIMEnews

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα – στην Ευελπίδων οι ταξιτζήδες για την αγωγή BEAT κατά Λυμπερόπουλου

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2018, 08:38

Πρωί Πέμπτης και στους δρόμους της Αθήνας είναι αισθητή η απουσία των ταξί. Ο λόγος; Η 12ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (μέχρι τις 16.00) που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) σε ένδειξη συμπαράστασης για τον πρόεδρο Θύμιο Λυμπερόπουλο που βρίσκεται αντιμέτωπος σήμερα στα δικαστήρια με αγωγή της εταιρείας BEAT, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Η ΒΕΑΤ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας ηθική δικαίωση,  για το μπαράζ επιθέσεων εναντίον της -με σειρά απαξιωτικών δηλώσεων- από τον κ. Λυμπερόπουλο.

Εν όψει της εκδίκασης της αγωγής σήμερα Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ εξέδωσε μία «πύρινη» ανακοίνωση, καλώντας όλους τους αυτοκινητιστές να σταθούν στο πλευρό του έναντι της BEAT «που πάει να τους κλέψει τις δουλειές».

Στο «αγωνιστικό» αυτό πλαίσιο, αποφασίστηκε η πανελλαδική στάση εργασίας, ενώ μέλη της ΠΟΕΙΤΑ θα κάνουν και συγκέντρωση στις 9 πμ στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων!

Στο κείμενο της ανακοίνωσης γίνεται μεταξύ άλλων λόγος για απόπειρα εκφοβισμού από τους ιθύνοντες της BEAT με διώξεις και αγωγές, ενώ γνωστοποιείται ότι το «δημοκρατικό δικαίωμα των εκπροσώπων του κλάδου μας να έχουμε γνώμη και άποψη για τη δουλειά μας θα υπερασπιστούν στο δικαστήριο (8/11/18), ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών Αθανάσιος Βούρδας»!

Στο πλευρό όμως του Θύμιου Λυμπερόπουλου, εκτός της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών, έσπευσε να ταχθεί και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Η προσπάθεια τρομοκράτησης του προέδρου Θύμιου Λυμπερόπουλου που όπως οφείλει υπερασπίζεται τους οδηγούς ΤΑΞΙ δεν μπορεί να περάσει σε μια δημοκρατική χώρα. Είμαι μαζί του τον στηρίζω μαζί με τους συναδέλφους του», έγραψε προ ημερών ο κ. Καμμένος στον προσωπικό του λογαριασμό, με αφορμή την εκδίκαση της αγωγής της BEAT.

Ο ιδρυτής της ΒΕΑΤ, Νίκος Δρανδάκης, εξέφρασε έκπληξη και απορία για το γεγονός και μόνο ότι εξαγγέλθηκε στάση εργασίας για όλα τα ταξί της χώρας λόγω της προσφυγής της εταιρείας στη Δικαιοσύνη.

«Αυτό», υπογράμμισε σε ανάρτησή του στο Facebook, «δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά, και νομίζω ότι αγγίζει τα όρια κατάχρησης εξουσίας – μια εξουσία που κανείς δεν θα έπρεπε να έχει έναντι των πολλών για το προσωπικό του συμφέρον».

Όπως επισημαίνει, η αγωγή απευθύνεται προσωπικά στον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο και οχι με την θεσμική του ιδιότητα, και δεν έχει καθόλου να κάνει με τον κλάδο συνολικά. «Όμως, η “κλειστή ομάδα” που διοικεί το συνδικαλιστικό όργανο έχει αποφασίσει να επιβάλλει σε δεκάδες χιλιάδες οδηγούς ταξί να χάσουν το μεροκάματό τους για να υπερασπιστούν τον κ. Λυμπερόπουλο σε μια εντελώς προσωπική του υπόθεση»!

Ο κ. Δανδράκης διερωτάται τι ακριβώς προσπαθεί να πετύχει ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ με αυτή την κίνηση:

«Δεν πιστεύει στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Και δεν σέβεται την ανεξαρτησία των Δικαστών;

»Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν εμένα, ή τους μάρτυρες ή τους δικηγόρους μας, από το να παραστούν στη δίκη και να υποστηρίξουν τη θέση μας;

Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί, όλοι, με τις αποδείξεις της συκοφαντίας. Και έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη», καταλήγει στην ανάρτησή του ο ιδρυτής της ΒΕΑΤ.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...