262
Γιατρός σε ΜΕΘ-Covid στο περιφερειακό νοσοκομείο του Βελγίου στη Λιέγη | REUTERS/Yves Herman

Βέλγιο: Ζήτησαν από γιατρούς με κορονοϊό να συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2020, 19:24
Γιατρός σε ΜΕΘ-Covid στο περιφερειακό νοσοκομείο του Βελγίου στη Λιέγη
|REUTERS/Yves Herman

Βέλγιο: Ζήτησαν από γιατρούς με κορονοϊό να συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2020, 19:24

Περίπου το 25% του ιατρικού προσωπικού της Λιέγης στο Βέλγιο απουσιάζει με αναρρωτική άδεια λόγω Covid-19. Ετσι, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς και οι αρμόδιοι έφτασαν σε σημείο να απαιτήσουν από γιατρούς που είναι θετικοί στον κορονοϊό να συνεχίσουν να εργάζονται.

Μάλιστα, η απόφαση δεν αφορά ένα νοσοκομείο, αλλά και τα δέκα της πόλης, καθώς κλήθηκαν όλοι οι γιατροί που δεν έχουν συμπτώματα να προσέλθουν στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με όσα εξηγεί στο BBC ο επικεφαλής του Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων του Βελγίου, «αν δεν συνεχίσουν να εργάζονται οι γιατροί που δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα, το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει μέσα σε λίγες ημέρες».

Δεδομένο είναι ότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης του ασθενούς από τον γιατρό, όμως δεν υπάρχει άλλη λύση.

Από 12 μέχρι και 18 Οκτωβρίου ο ημερήσιος μέσος όρος μολύνσεων στο Βέλγιο είναι 9.692 άτομα (αύξηση της τάξης του 75% σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο), σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιστημονικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Sciensano, ενώ τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 13.000 την ημέρα.

Το σύνολο των περιστατικών στις Βρυξέλλες από την αρχή της πανδημίας έχει ανέλθει στα 253.386, ενώ το ποσοστό των θετικών τεστ είναι 16,3% επί του συνόλου σε επίπεδο επικράτειας.

Η Λιέγη βρίσκεται στην κορυφή των θετικών τεστ με ποσοστό 25% και είναι η πόλη που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.

Η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου και πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Σοφί Βιλμές, η οποία έχει διαγνωστεί με κορονοϊό, έχει εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (εδώ). Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, η κατάστασή της είναι σταθερή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...