178
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ σε πρόσφατη παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο | REUTERS/Vincent Kessler/File Photo

Βέμπερ κατά Τουρκίας: Εχει έρθει η ώρα να σκεφτούμε και τις κυρώσεις

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2020, 14:19
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ σε πρόσφατη παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο
| REUTERS/Vincent Kessler/File Photo

Βέμπερ κατά Τουρκίας: Εχει έρθει η ώρα να σκεφτούμε και τις κυρώσεις

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2020, 14:19

Το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Τουρκίας έθεσε ευθέως ο ο Μάνφρεντ Βέμπερ με παρέμβασή του στην έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου συζητιούνται τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

«Εχει έρθει η ώρα να δράσουμε, να σκεφτούμε και κυρώσεις κατά της Τουρκίας», τόνισε την Πέμπτη ο επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Πρόσθεσε ότι «αναφορικά με την κατάσταση στην Μεσόγειο, είδαμε όλοι τις στρατιωτικές ενέργειες από πλευράς Τουρκίας, επίσης είδαμε τις αποφάσεις για την Αγία Σοφία που είναι παράδειγμα θρησκευτικού σοβινισμού ένα τέτοιο σύμβολο και μνημείο ειρήνης και συμφιλίωσης να αλλάζει τώρα».

Παράλληλα, ο κ. Βέμπερ τόνισε ότι «το θέμα δεν είναι απλώς ελληνοτουρκικό ή κυπριοτουρκικό , είναι ευρω-τουρκικό» και επεσήμανε ότι «θα θέλαμε να τονίσουμε παρουσία του κυρίου Μισέλ και της κυρίας φον ντερ Λάιεν ότι πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα και ότι στεκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων και των Κυπρίων».

Κλείνοντας ο κ. Βέμπερ ανέφερε ότι «βεβαίως παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και διαλόγου, αλλά έχει έρθει η ώρα να δράσουμε τώρα, πιθανόν να σκεφτούμε και κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Θα πρέπει να δράσουμε και να δράσουμε τώρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...