307
Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφθάνει στην αίθουσα ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τον κορονοϊό | REUTERS

Δεν είναι ευφυΐας το τεστ που περηφανεύεται ότι πέρασε «με άριστα» ο Τραμπ, αλλά για ασθενείς με άνοια

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2020, 14:07
Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφθάνει στην αίθουσα ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τον κορονοϊό
|REUTERS

Δεν είναι ευφυΐας το τεστ που περηφανεύεται ότι πέρασε «με άριστα» ο Τραμπ, αλλά για ασθενείς με άνοια

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2020, 14:07

Ο γιατρός που δημιούργησε το τεστ γνωστικής αξιολόγησης, το οποίο υπερηφανεύεται ότι πέρασε με άριστα ο Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ξανά ότι δεν έχει καμία σχέση με τεστ ευφυΐας ή IQ και είναι σχεδιασμένο μόνο για να εντοπίζει όσους πάσχουν από άνοια ή πολλαπλή σκλήρυνση ή έχουν υποστεί εγκεφαλικό.

Ο νευρολόγος Ζιάντ Νασρεντίν, που δημιούργησε το τεστ με την ονομασία «Montreal Cognitive Assessment (MoCA)», δήλωσε στην Washington Post ότι «αν κάποιος έχει καλή επίδοση, αυτό σημαίνει ότι αποκλείεται νοητική έκπτωση που προκαλείται από Αλτσχάιμερ, εγκεφαλικό επεισόδιο ή πολλαπλή σκλήρυνση. Αυτό είναι όλο».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει σταματήσει να υπερηφανεύεται για τα αποτελέσματα του τεστ, λέγοντας ότι «πολύ λίγοι άνθρωποι» θα μπορούσαν να καταφέρουν αυτό που εκείνος κατάφερε, περιλαμβανομένης μιας άσκησης μνήμης που έδειξε ότι διαθέτει τη «νοητική επάρκεια» για να ηγείται της χώρας.

Ο γιατρός που δημιούργησε το τεστ είναι μετανάστης από τον Λίβανο στον Καναδά

Οπως αποκάλυψε υπερήφανος στο Fox TV, το μεγάλο του κατόρθωμα ήταν ότι μπόρεσε να βάλει στη σωστή σειρά πέντε λέξεις, όχι μόνο μία, αλλά περισσότερες φορές, ακόμη και αφού του υποβλήθηκαν άλλες ερωτήσεις.

«Σου ζητούν να επαναλάβεις λέξεις: άτομο, άνδρας, γυναίκα, κάμερα, τηλεόραση. Είπα, ναι, είναι άτομο, γυναίκα, άνδρας, κάμερα τηλεόραση… και μετά, 10, 20 λεπτά αργότερα σου λένε: “Θυμάστε την πρώτη ερώτηση; Επαναλάβετε”. Και εσύ λες: άτομο, άνδρας, γυναίκα, κάμερα, τηλεόραση. Και σου λένε: “Είναι καταπληκτικό, πώς καταφέρατε να το κάνετε αυτό;”», δήλωσε ο Τραμπ και συνέχισε: «Το κάνω διότι έχω καλή μνήμη. Διότι είμαι εκεί παρών, γνωστικά».

Κάλεσε μάλιστα τον Τζο Μπάιντεν, του οποίου αμφισβητεί τις διανοητικές ικανότητες, να κάνει και αυτός το τεστ.

«Εχεις ανάγκη φυσικής αντοχής. Εχει ανάγκη πνευματικής αντοχής… πρέπει να είσαι ενεργητικός. Ο πρόεδρος Σι είναι ενεργητικός. Ο πρόεδρος Πούτιν είναι ενεργητικός, ο Ερντογάν είναι ενεργητικός», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στους τρεις αγαπημένους του ηγέτες, που ως γνωστόν θαυμάζει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...