202
Το περιστατικό συνέβη στις 26 Αυγούστου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Βανδαλισμοί με λάδι και στο Μουσείο Μπενάκη!

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 13:17
Το περιστατικό συνέβη στις 26 Αυγούστου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Βανδαλισμοί με λάδι και στο Μουσείο Μπενάκη!

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 13:17

Οι μυστηριώδεις επισκέπτες που ψέκασαν ανενόχλητοι τα εκθέματα στο Βυζαντινό Μουσείο ξαναχτύπησαν και στο Μουσείο Μπενάκη, στη Βασιλίσσης Σοφίας, πριν από μία εβδομάδα.

Το Μουσείο σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι σημειώθηκε βανδαλισμός με άοσμη και διάφανη λιπαρή ουσία σε διάφορα σημεία του χώρου, την Κυριακή 26 Αυγούστου.

Συνδέει ευθέως την περίπτωση με αυτή του Βυζαντινού Μουσείου ενώ σημειώνει ότι οι «παρεμβάσεις» των δραστών ήταν περιορισμένες και αναστρέψιμες.

Η ανακοίνωση του Μουσείου αναφέρει:

«Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε σημεία του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.

» Προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως σε πρόσφατη συναφή περίπτωση, τα οποία καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας του Μουσείου.

» Τα ίχνη εντοπίστηκαν κυρίως σε βάσεις και πλαίσια, ήσαν αναστρέψιμα και έχουν ήδη καθαριστεί. Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά.

» Η Διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη γνωστοποίησε το περιστατικό στην Ελληνική Αστυνομία και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, φορείς με τους οποίους βρίσκεται σε στενή συνεργασία για τον εντοπισμό των δραστών και την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών».

Στα τέλη Ιουλίου δύο γυναίκες είχαν μπει στο Βυζαντινό Μουσείο και είχαν ψεκάσει με baby oil γύρω στα 200 εκθέματα και άλλα σημεία μέσα στο Μουσείο, προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις σοβαρές ζημιές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...