279
Το σακίδιο συνδυάζει μέγιστη ασφάλεια και λειτουργικότητα | Masada

Αλεξίσφαιρα σακίδια για τους αμερικανούς μαθητές!

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 12:14
Το σακίδιο συνδυάζει μέγιστη ασφάλεια και λειτουργικότητα
|Masada

Αλεξίσφαιρα σακίδια για τους αμερικανούς μαθητές!

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 12:14

Η ιδέα μοιάζει να βγήκε από το σόου του Σάσα Μπάρον Κοέν που σατιρίζει την ψύχωση των Αμερικανών με τα όπλα, δεν πρόκειται όμως για άλλη μία φάρσα του δαιμόνιου κωμικού.

Η ισραηλινή εταιρεία Masada Armour, που ειδικεύεται στην κατασκευή αλεξίσφαιρων στρατιωτικού τύπου, έχει ρίξει στην αγορά ένα αλεξίσφαιρο σακίδιο.

Και όπως γράφει το Quartz, οι παραγγελίες ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται από τις ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον αυξήθηκε μετά το περιστατικό της μαζικής δολοφονίας στο λύκειο Στόουνμαν στο Πάρκλαντ της Φλόριντας. Από τότε η Masada έχει αυξήσει την παραγωγή σε πάνω από 500 κομμάτια τον μήνα!

Η εταιρεία προσπαθεί να συνδυάσει λειτουργικότητα και ασφάλεια.

Το σακίδιο δεν διαφέρει από τα μη αλεξίσφαιρα που κυκλοφορούν: έχει χώρο για βιβλία, τετράδια και λάπτοπ, αλλά μέσα σε δύο δευτερόλεπτα μπορεί να μετατραπεί σε αλεξίσφαιρο που προστατεύει τον θώρακα του κατόχου του.

 

Μπορεί να αντέξει σφαίρες από Καλάσνικοφ, από AR-15, το αγαπημένο όπλο των μαζικών δολοφόνων στις ΗΠΑ, και από M-16, ένα στρατιωτικού τύπου τυφέκιο. Οσοι δεν αισθάνονται αρκετά ασφαλείς, η εταιρεία προσφέρει και επιπλέον θωράκιση με πλάκες.

Βέβαια, η ασφάλεια κοστίζει, καθώς το σακίδιο, που έχει βάρος 3,5 κιλά, τιμάται 700 δολάρια.

Λόγω βάρους είναι περισσότερο κατάλληλο για τους φοιτητές και για αυτό η Masada ετοιμάζει ένα ελαφρότερο μοντέλο για μικρότερα παιδιά.

Τα περιστατικά με τα όπλα σε σχολεία, όπως αυτό στη Φλόριντα ή το μακελειό στο δημοτικό Σάντυ Χουκ το 2012 έχουν συνταράξει τις ΗΠΑ.

Κυκλοφορούν πολλές προτάσεις ενώ ακόμη και η υπουργός Παιδείας Μπέτσι Ντέβος δήλωσε ότι θα επιτρέψει στις Πολιτείες να διατεθούν ομοσπονδιακά κεφάλαια για να αποκτήσουν δάσκαλοι και καθηγητές όπλα.

Μια ιδέα που καθόλου δεν άρεσε σε μέλη του Κογκρέσου – και εύλογα γιατί δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να λυθεί αυτό το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...