342
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία απέρριψε ως αβάσιμο το ρεπορτάζ για την επίμαχη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ στον ντέρμπι με την ΑΕΚ | Τwitter

«Η UEFA δεν σχολιάζει ποτέ διαιτητικές αποφάσεις»

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2018, 13:34
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία απέρριψε ως αβάσιμο το ρεπορτάζ για την επίμαχη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ στον ντέρμπι με την ΑΕΚ
|Τwitter

«Η UEFA δεν σχολιάζει ποτέ διαιτητικές αποφάσεις»

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2018, 13:34

Με ανακοίνωσή της, η UEFA απορρίπτει ως αβάσιμη την είδηση που μεταδόθηκε απο τη συχνότητα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ (του αθλητικού σταθμού της δημόσιας ραδιοφωνίας) ότι σύμφωνα με την «ετυμηγορία» αξιωματούχων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, το γκολ του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας με την ΑΕΚ ήταν όντως οφσάιντ.

«Σχετικά με άρθρα τα οποία δημοσιεύτηκαν σήμερα σε ελληνικά ΜΜΕ, η UEFA θα ήθελε να δηλώσει τα εξής:

Η UEFA δεν σχολιάζει ποτέ διαιτητικές αποφάσεις στις διοργανώσεις της και επομένως ουδέποτε θα σχολίαζε διαιτητικές αποφάσεις σε εγχώριες διοργανώσεις. 

Η συγκεκριμένη πληροφορία είναι απολύτως αβάσιμη και λανθασμένη», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, επικαλούμενη την κρίση αξιωματούχων της UEFA που εξέτασαν το βίντεο της φάσης και απεφάνθησαν σχετικά, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ μετέδωσε ότι κατά την άποψη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, το «χρυσό» γκολ του Βαρέλα που τελικά ακυρώθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ήταν oφσάιντ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αθλητικού σταθμού της δημόσιας ραδιοφωνίας,  αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είδαν το βίντεο της φάσης του γκολ και εκτίμησή τους ήταν ότι σωστά δεν μέτρησε καθώς, κατά τη γνώμη τους, υπάρχει οφσάιντ αφού επηρεάζει τη φάση άλλος παίκτης του ΠΑΟΚ (Μαουρίτσιο).

Υπενθυμίζεται ότι οι τηλεσχολιαστές των επίμαχων φάσεων, Περικλής Βασιλάκης και Παναγιώτης Βαρούχας (αμφότεροι καθηγητές διαιτησίας) είχαν διατυπώσει διαμετρικά αντίθετες γνώμες για την εγκυρότητα ή μη του γκολ, με τον μεν πρώτο να επιβεβαιώνει ότι υπάρχει οφσάιντ και τον δεύτερο να υποστηρίζει ότι το τέρμα θα έπρεπε να είχε μετρήσει κανονικά.

Εντονη ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο άκουσμα της είδησης που μεταδόθηκε από τη συχνότητα του αθλητικού σταθμού της δημόσιας ραδιοφωνίας.

Στη Θεσσαλονίκη έκαναν αμέσως λόγο για  «στημένες διαρροές μέσω του κρατικού ραδιοφώνου», που όπως τονίζουν «όχι απλά δεν στέκουν, αλλά ρίχνουν λάδι στη φωτιά μιας έτσι κι αλλιώς τεταμένης κατάστασης».

«Ο καθένας μας», λένε, «μπορεί να χρησιμοποιήσει ‘φίλους’ για εξυπηρετήσεις, αλλά ας μη γελοιοποιούμε μέσα και θεσμούς». «Σιγά μην είπε η UEFA και αν δόθηκαν σωστά τα κόρνερ…», ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές του ΠΑΟΚ και ουδείς, σημείωναν με νόημα, «θα βρει πηγή να εκτεθεί με άποψη εναντίον πεντακάθαρου γκολ», αλλοιώνοντας την πραγματικότητα (ότι δηλ. πρόκειται για πεντακάθαρο γκολ).

Σύμφωνα μάλιστα με ανθρώπους του ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ θα προχωρήσει σε καταγγελία εναντίον της ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...