294
Χωρίς να γνωρίζει τι συνέβαινε στο πρόσωπό του, ο Ρούντι Τζουλιάνι εξηγεί τα περί νοθείας | REUTERS/Jonathan Ernst

Παραλήρημα Τζουλιάνι για νοθεία στις εκλογές… με τη βαφή μαλλιών να στάζει

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 08:44
Χωρίς να γνωρίζει τι συνέβαινε στο πρόσωπό του, ο Ρούντι Τζουλιάνι εξηγεί τα περί νοθείας
|REUTERS/Jonathan Ernst

Παραλήρημα Τζουλιάνι για νοθεία στις εκλογές… με τη βαφή μαλλιών να στάζει

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 08:44

Στο κωμικοτραγικό σίριαλ των καταγγελιών των Ρεπουμπλικανών για «νοθεία στις εκλογές», με τα αδιέξοδα αιτήματα για επανακαταμέτρηση, προστέθηκε άλλο ένα επεισόδιο με μια παραληρηματική συνέντευξη Τύπου –αλλά και μια σκηνή ανθολογίας της αμερικανικής πολιτικής, με πρωταγωνιστή τον περίφημο Ρούντι Τζουλιάνι.

Ο δικηγόρος του Τραμπ και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης εξηγούσε την Πέμπτη, με το πάθος που τον διακρίνει, τους ισχυρισμούς ότι ο Τζο Μπάιντεν «έκλεψε τις εκλογές». Αλλά κάτι τα φώτα από τις κάμερες και κάτι η ένταση της στιγμής, ο ιδρώτας χρωματίστηκε από τη βαφή στα μαλλιά του και δυο μαύρα αυλάκια άρχισαν να κατεβαίνουν στο πλάι του προσώπου του.

Η ειρωνεία, όπως γράφει το Mashable, είναι ότι την ώρα που συνέβαινε αυτό, ο Τζουλιάνι έλεγε ότι η πλευρά του Τραμπ «δεν έχει μπλέξει με φαντασιώσεις», αλλά η μόνη φαντασίωση ήταν τα μαύρα μαλλιά του.

«Δεν ξέρω τι χρειάζεστε για να ξυπνήσετε, να κάνετε τη δουλειά σας και να ενημερώσετε τους Αμερικανούς, είτε το θέλετε είτε όχι, για όσα πρέπει να γνωρίζετε», έλεγε στους δημοσιογράφους εκείνη τη στιγμή. «Είναι αλήθεια όλα αυτά, δεν είναι φτιαχτά. Εδώ κανένας μας δεν έχει μπλέξει με φαντασιώσεις», τόνιζε.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες, ο Τζουλιάνι επέμεινε ότι υπήρξε νοθεία και ότι τα αποτελέσματα είναι ψευδή, αλλά δεν στήριξε καμία από τις καταγγελίες.

Τη σκυτάλη πήρε μια από τις δικηγόρους του Τραμπ, η Σίντνεϊ Πάουελ, που παρουσίασε μια τεράστια συνωμοσία με «κομμουνιστικό χρήμα» από τη Βενεζουέλα και πιθανόν από την Κούβα, για να επηρεαστούν οι εκλογές στις ΗΠΑ.

Είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν πιστευτοί οι ισχυρισμοί. Η επανακαταμέτρηση μάλιστα στην Τζόρτζια, μία από τις πολιτείες-κλειδιά για τη νίκη σε αυτές τις εκλογές, απλώς επιβεβαίωσε το προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν, που όχι μόνο ξεπερνά συνολικά τον αντίπαλό του κατά περισσότερες από 5 εκατ. ψήφους, αλλά έχει και τις περισσότερες στην αμερικανική ιστορία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...