257
Εμβολιασμός πολίτη στο Πάντινγκτον υπό το βλέμμα του Μπόρις Τζόνσον, τη Δευτέρα | Jeremy Selwyn/Pool via REUTERS

Τζόνσον: Εχουμε έναν νεκρό από Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 14:31
Εμβολιασμός πολίτη στο Πάντινγκτον υπό το βλέμμα του Μπόρις Τζόνσον, τη Δευτέρα
|Jeremy Selwyn/Pool via REUTERS

Τζόνσον: Εχουμε έναν νεκρό από Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 14:31

Τον πρώτο νεκρό από την παραλλαγή Ομικρον στη Βρετανία ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, τη Δευτέρα.

«Δυστυχώς, ναι, η Ομικρον έχει ως αποτέλεσμα νοσηλείες και, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ότι τουλάχιστον ένας ασθενής με Ομικρον πέθανε », είπε ο βρετανός πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος εμβολιαστικό κέντρο στο Πάντινγκτον.

Η κυβέρνηση Τζόνσον προσπαθεί να επιταχύνει το πρόγραμμα χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid στην Βρετανία, όπου η παραλλαγή εξαπλώνεται με «πρωτοφανείς ρυθμούς», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Σάτζιντ Τζάβιντ.

«Πιστεύω ότι πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος την αντίληψη ότι πρόκειται κατά κάποιον τρόπο για ηπιότερη μορφή του ιού και να παραδεχθούμε τους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους εξαπλώνεται στον πληθυσμό. Αρα, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όλοι είναι να λάβουμε ενισχυτικές δόσεις», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Την ώρα που ο Τζόνσον προωθεί την εκστρατεία χορήγησης της τρίτης δόσης, μεγάλες ουρές σχηματίζονται έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα, όπου η αναμονή φθάνει τις δύο ώρες, ενώ η πλατφόρμα για ραντεβού του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει μπλοκάρει και καταγράφεται έλλειψη αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Συγκεκριμένα, μεγάλες ουρές σχηματίζονταν σήμερα στα κέντρα εμβολιασμού σε Λονδίνο και Μάντσεστερ μετά την έκκληση του βρετανού πρωθυπουργού προς όλους τους ενήλικες να κάνουν ενισχυτική δόση εμβολίου.

«Η υπηρεσία κράτησης (ραντεβού) εμβολιασμού κατά της COVID αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή εξαιρετικά υψηλή ζήτηση, άρα έχει θέσει σε λειτουργία σύστημα αναμονής», ανέφερε στο Twitter η Εθνική Υπηρεσία Υγείας. «Για όλους τους άλλους που βρίσκονται σε αναμονή, θα συνιστούσαμε να προσπαθήσουν ξανά αργότερα σήμερα ή αύριο».

Τέλος, όσον αφορά την έλλειψη τεστ, η επίσημη κυβερνητική υπηρεσία συμβούλευε τους πολίτες να προσπαθήσουν ξανά αργότερα ή να κλείσουν ραντεβού στην ειδική πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...