335
| Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Twitter: Ο Μασκ ανακοίνωσε μηνιαία συνδρομή 8 δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2022, 22:00
|Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Twitter: Ο Μασκ ανακοίνωσε μηνιαία συνδρομή 8 δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2022, 22:00

Στην απόσυρση του σχεδίου χρέωσης των χρηστών του Twitter με 19,99 δολάρια τον μήνα, προκειμένου να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν έναν πιστοποιημένο –με το χαρακτηριστικό μπλε σήμα της έγκρισης– λογαριασμό στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία προσφάτως απέκτησε, αναγκάστηκε να προχωρήσει ο Ελον Μασκ, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή του.

Οπως ανακοίνωσε ο ίδιος την Τρίτη, το ποσό για την υπηρεσία αυτή, η οποία ονομάστηκε «Twitter Blue», διαμορφώθηκε στα 8 δολάρια τον μήνα.

«Το τρέχον σύστημα αρχόντων και πληβείων του Twitter για το ποιος έχει ή δεν έχει μπλε τικ είναι (…). Δύναμη στον κόσμο! Μπλε (σ.σ. σήμα) έναντι 8 $/μήνα», έγραψε στο σχετικό τιτίβισμα του ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Νωρίτερα, το CNN είχε μεταδώσει ότι η εταιρεία εργαζόταν για να επικαιροποιήσει το υπάρχον συνδρομητικό προϊόν της, το οποίο κόστιζε 4,99 δολάρια τον μήνα, προκειμένου να συμπεριλάβει την εν λόγω δυνατότητα επαλήθευσης των προφίλ των χρηστών.

Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα του Twitter που βρέθηκαν στην κατοχή του αμερικιανικού δικτύου, η πλατφόρμα θα μπορούσε επίσης να αφαιρέσει το μπλε σήμα από τους υφιστάμενους χρήστες, εφόσον δε θα κατέβαλαν το υψηλότερο αντίτιμο των 19,99 δολαρίων.

Η είδηση ​​προκάλεσε γρήγορα οργή και δυσπιστία σε ορισμένους μακροχρόνιους χρήστες του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του συγγραφέα Στίβεν Κινγκ, ο οποίος έχει σχεδόν επτά εκατομμύρια ακόλουθους στην πλατφόρμα.

«Είκοσι δολάρια τον μήνα για να κρατήσω το μπλε τικ;», έγραψε σε ανάρτησή του τη Δευτέρα ο συγγραφέας. «Θα πρέπει να με πληρώνουν (αυτοί). Αν αυτό (το αντίτιμο) καθιερωθεί, έφυγα (…)». «Δεν είναι ζήτημα χρημάτων αλλά αξιών», διευκρίνισε σε άλλο σχόλιό του.

Ο Μασκ απάντησε στον Κινγκ νωρίς το πρωί της Τρίτης: «Πρέπει να πληρώσουμε τους λογαριασμούς με κάποιο τρόπο! Το Twitter δεν μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά στους διαφημιστές. Τι λες για 8 δολάρια;».

Αργότερα την ίδια ημέρα, ο επιχειρηματίας επανήλθε στην πρόταση αυτή, όπως προαναφέρθηκε, αποκαλύπτοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο του σχέδιο. Οι συνδρομητές του «νέου» Twitter θα απολαμβάνουν δυνατότητες όπως η δημοσίευση μεγαλύτερων αρχείων βίντεο και ήχου, προτεραιότητα στην εμφάνιση των απαντήσεών τους και προβολή λιγότερων διαφημίσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...