204
Η ρητορική του Μασκ γύρω από τον τρόπο λειτουργίας του Twitter έχει φέρει ανησυχία σε ΗΠΑ και Ευρώπη | Reuters

Κομισιόν: Πήραμε διαβεβαιώσεις από τον Μασκ για το Twitter

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2022, 16:11
Η ρητορική του Μασκ γύρω από τον τρόπο λειτουργίας του Twitter έχει φέρει ανησυχία σε ΗΠΑ και Ευρώπη
|Reuters

Κομισιόν: Πήραμε διαβεβαιώσεις από τον Μασκ για το Twitter

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2022, 16:11

Ο Ελον Μασκ διαβεβαίωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το Twitter θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανόνες περί ελέγχου του παράνομου online περιεχομένου τώρα που το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί ιδιοκτησία του, σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Μασκ δήλωσε στον ευρωπαίο επίτροπο Βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν ήδη από την περασμένη εβδομάδα ότι σκοπός του είναι η συμμόρφωση με την Digital Services Act της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προβλέπει βαριά πρόστιμα για τις εταιρείες που δεν επιβάλλουν έλεγχο επί του παράνομου περιεχομένου.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογάις συμφώνησε σε συνάντηση με τον Τιερί Μπρετόν τις προσεχείς εβδομάδες, διευκρίνισαν οι πηγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η συνομιλία Μασκ-Μπρετόν ακολούθησε την προειδοποίηση που απηύθυνε την Παρασκευή ο ευρωπαίος επίτροπος προς τον ιδιοκτήτη του Twitter σχετικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Το πουλί ελευθερώθηκε» ήταν το tweet που ανήρτησε ο Ελον Μασκ αμέσως μετά την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της εξαγοράς του μέσου.

«Στην Ευρώπη, το πουλί θα πετάει σύμφωνα με τους δικούς μας ευρωπαϊκούς κανόνες», τον προειδοποίησε αμέσως ο Τιερί Μπρετόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...