443
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί με πολίτες κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Ελευσίνα | ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/ANDREA BONETTI

Τσίπρας: Κυβέρνηση συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων στις 22 Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2023, 14:22
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί με πολίτες κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Ελευσίνα
|ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/ANDREA BONETTI

Τσίπρας: Κυβέρνηση συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων στις 22 Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2023, 14:22

Τα διλήμματα είναι καθαρά για την εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου, τόνισε την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελευσίνα: «Θέλουμε η χώρα να συνεχίζει να βουλιάζει ή να αλλάξει, θέλουμε να μας κυβερνά μια κυβέρνηση αλαζονείας ή ευθύνης; Θέλουμε εντιμότητα ή διαφθορά; Θέλουμε δημοκρατία ή οικογενειοκρατία; Δικαιοσύνη παντού ή προνόμια για λίγους;».

Μιλώντας σε συγκέντρωση με πολίτες στο Εμπορικό Κέντρο της Ελευσίνας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τη στρατηγική των αντιπάλων η οποία συνίσταται στον ισχυρισμό ότι «όλοι το ίδιο είναι, δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα».

«Ε λοιπόν όχι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο, εμείς έχουμε καθαρό μέτωπο και καθαρά χέρια», επανέλαβε ο κ. Τσίπρας –το ίδιο μήνυμα έστειλε προ ημερών και από την Καλαμάτα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε, επίσης, τα περί κυβέρνησης συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, τις οποίες ωστόσο δεν κατονόμασε.

«Στις 22 Μαΐου μπορούμε και πρέπει να έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων», ήταν τα ακριβή λόγια του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κυβερνήσεις συνεργασίας που στηρίζονται σε προοδευτική προγραμματική βάση μπορεί να είναι πολύ πιο σταθερές από τις κυβερνήσεις της αλαζονείας και της αυτοδυναμίας.

Σημείωσε όμως ότι υπάρχει μια προϋπόθεση, «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και με διαφορά».

Υπογράμμισε ότι «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο, ασφαλές, αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη», ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις δεσμεύσεις του για στήριξη της μεσαίας τάξης και των ανθρώπων της εργασίας, του μόχθου και της δημιουργίας.

Σχολίασε ότι αντίθετα με ό,τι λένε «κάποια παπαγαλάκια», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει για να βάλει φόρους, «θα έρθουμε όχι για να αυξήσουμε φόρους, αλλά να αποκαταστήσουμε αδικίες, να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας, να στηρίξουμε και να ελαφρύνουμε τη μεσαία τάξη».

Οικονόμου: «Οι πολίτες δεν γυρίζουν το βλέμμα τους στο επαχθές παρελθόν»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τόσο τις αναφορές του κ. Τσίπρα στην «προοδευτική κυβέρνηση» όσο και για τα «καθαρά χέρια», θυμίζοντας τις καταδίκες Παππά – Παπαγγελόπουλου από τα Ειδικά Δικαστήρια.

Ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι «η “προοδευτική” Kυβέρνηση του κ. Τσίπρα μεταφράζεται σε εκ νέου φορολογική εξόντωση των πολιτών, όπως σαφώς προανήγγειλε ο κ. Δραγασάκης πριν από λίγες μόλις ημέρες», «στην επαναφορά του χάους στο Μεταναστευτικό, όπως πιστοποιείται και από την προσπάθεια του κ. Παπαδημούλη να παρεμποδίσει, μέσω ΕΕ, την επέκταση του φράχτη στον Εβρο» και «σε θεσμική ασέβεια, όταν ο κ. Τσίπρας έχει δίπλα του δύο αμετάκλητα καταδικασμένους από την Δικαιοσύνη πρώην υπουργούς του».

«Η Ελλάδα του 2023 είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη του 2015-19, από κάθε άποψη. Η Ελλάδα βαδίζει μπροστά και οι πολίτες δεν γυρίζουν το βλέμμα τους στο επαχθές παρελθόν», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...