278
Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε παλαιότερη δίκη της Χρυσής Αυγής | IntimeNews

Το «τρικ» Κασιδιάρη για να αποφύγει το «μπλόκο» στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2023, 16:35
Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε παλαιότερη δίκη της Χρυσής Αυγής
|IntimeNews

Το «τρικ» Κασιδιάρη για να αποφύγει το «μπλόκο» στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2023, 16:35

Ενω πλέον βρισκόμαστε και επίσημα σε προεκλογικό κλίμα, ένα από τα μεγάλα ερωτήματα της κάλπης της 21ης Μαΐου είναι φυσικά τι θα συμβεί με τον καταδικασμένο πρώην χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη και το ακροδεξιό του κόμμα «Ελληνες».

Θυμίζουμε ότι έχει υπάρξει πρόσφατη ρύθμιση που απαγορεύει να συμμετέχουν στην ηγεσία πολιτικού κόμματος όσοι έχουν καταδικαστεί για ιδιαιτέρως απαξιωτικά αδικήματα σε βάρος της πολιτείας, περιλαμβανομένης τόσο της εικονικής ηγεσίας, όσο και εκείνων που ασκούν την πραγματική ηγεσία του κόμματος, όπως αναφέρεται στην σχετική τροπολογία.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης όμως, που συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα από τις φυλακές, φαίνεται ότι θα προσπαθήσει να «αποφύγει» την παραπάνω τροπολογία με τον εξής τρόπο: όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, ο πρώην χρυσαυγίτης έχει έρθει σε συμφωνία με τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ώστε να εμφανιστεί ο τελευταίος ως ηγέτης του πολιτικού σχηματισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που επικαλείται και ο Γιώργος Ευγενίδης από το Protothema.gr προβλέπεται επίσης να αλλάξει τόσο το καταστατικό, όσο και ολόκληρη η Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος «Έλληνες» πριν από την κρίση του Αρείου Πάγου, ως προς την ανακήρυξη των υποψηφίων των βουλευτικών εκλογών, στις 5 Μαΐου.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι πρόεδρος του κόμματος θα εμφανίζεται ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος με τον Ηλία Κασιδιάρη να έχει τυπικά τη θέση του υποψήφιου βουλευτή.

Ο εισαγγελέας Κανελλόπουλος ίδρυσε πέρυσι τον Φεβρουάριο τον πολιτικό φορέα «Εάν…», διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα «κανονικό κράτος», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην δικαστικός έχει αποφασίσει, εφόσον ο Άρειος Πάγος μπλοκάρει τη συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη, να επανέλθει με την δική του πολιτική Κίνηση, χωρίς την υποψηφιότητα του εγκλείστου στον Κορυδαλλό στις δεύτερες εκλογές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...