305
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας | IntimeNews

Οικονόμου: Ο Γιώργος Τσίπρας αποκάλυψε ότι σχεδιάζουν κυβέρνηση ηττημένων

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2023, 17:56
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας
|IntimeNews

Οικονόμου: Ο Γιώργος Τσίπρας αποκάλυψε ότι σχεδιάζουν κυβέρνηση ηττημένων

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2023, 17:56

Την αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής σε «κυβέρνηση των ηττημένων» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Γιώργος Τσίπρας αποκάλυψε τις προθέσεις του εξαδέλφου του κ. Αλέξη Τσίπρα: να κάνουν κυβέρνηση ηττημένων, εκμεταλλευόμενοι την απλή αναλογική. Προφανώς, αφού τα νούμερα δεν βγαίνουν αλλιώς, με τον κ. Βαρουφάκη, που θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες. Ίσως και με κάποιο ακροδεξιό κόμμα, αν η συμπλήρωση με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη δεν φτάνει. Γι’ αυτό η κάλπη στις 21 Μαΐου είναι καθοριστική. Για να συνεχίσει η Ελλάδα τολμηρά, σταθερά, μπροστά», ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το βράδυ της Παρασκευής, μιλώντας στο Action 24, σε συζήτηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Τσίπρας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση ηττημένων.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει αυτή η περίπτωση, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «θα μετρηθεί» εκείνη την στιγμή. «Θέλουμε να είμαστε πρώτο κόμμα. Αν υπάρξει ένα τέτοιο αριθμητικό ενδεχόμενο, σε αυτή την απίθανη περίπτωση, θα το μετρήσουμε εκείνη την στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτή η δήλωση προκάλεσε και την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη που υπενθύμισε παλαιότερη αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε «κυβέρνηση των ηττημένων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News