365
Ο κ. Τσίπρας έκανε γνωστά τα νέα την πρωταπριλιά αναρτώντας μια φωτογραφία του με τον γνωστό καλλιτέχνη | ΣΥΡΙΖΑ

Αποπομπή Μιθριδάτη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2023, 11:23
Ο κ. Τσίπρας έκανε γνωστά τα νέα την πρωταπριλιά αναρτώντας μια φωτογραφία του με τον γνωστό καλλιτέχνη
|ΣΥΡΙΖΑ

Αποπομπή Μιθριδάτη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2023, 11:23

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υποψηφιότητα του Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου, ευρέως γνωστού ως «Μιθριδάτη», στον Νότιο Τομέα της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ανακοίνωσε το Σάββατο ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Αν και λίγους μήνες πριν είχε διαψεύσει την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ειρωνευόμενος μάλιστα σχετικό δημοσίευμα στον Τύπο, ο καλλιτέχνης αποφάσισε τη συμπόρευσή του, τελικά, με την Κουμουνδούρου.

Ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε τον ράπερ των «Ημισκούμπρια» αναρτώντας στο Facebook μια φωτογραφία με τους δυο τους να δίνουν τα χέρια, την οποία συνόδευσε με τον στίχο του Μιθριδάτη «όλα στη διαφθορά και μες στην κάμφορα, δεν κάνει διαφορά η συμφορά και σφύρα αδιάφορα», για να προσθέσει έπειτα: «Τα έχει πει ο Μιθριδάτης. Γι’ αυτό και συστρατεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Αθήνας. Τον καλωσορίζουμε».

Η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, με αφορμή τις «ομοφοβικές και χυδαία σεξιστικές αναφορές» του καλλιτέχνη, κοινοποιώντας, μάλιστα, αναρτήσεις του τελευταίου με σχετικό περιεχόμενο και ζητώντας να μάθει αν ο Τομέας Δικαιωμάτων του κόμματος θα ζητήσει την αποπομπή του ή αν θα κάνει τα «στραβά μάτια»:

«O κ. Τσίπρας ανακοίνωσε με πανηγυρικό τόνο χθες την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επιβραβεύοντας τη στράτευση του εδώ και καιρό κάτω από τις κομματικές του σημαίες», ανέφερε αρχικά η Πειραιώς.

Και προσέθεσε: «Για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είναι αδιάφορες οι ομοφοβικές και οι χυδαία σεξιστικές αναφορές του Μιθριδάτη αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υπάρχει χώρος για τέτοιες συμπεριφορές. Ισχύει το ίδιο και για τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ; Θα ζητήσει την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια ή ενόψει εκλογών θα κάνει τα “στραβά μάτια”;».

Ανάλογο σχόλιο έκανε και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

«Εάν δεν πρόκειται περί πρωταπριλιάτικου αστείου, είναι πραγματικά απίστευτο ότι ο @atsipras αποφάσισε να προτείνει για βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου έναν άνθρωπο που διακρίνεται για ομοφοβικές, σεξιστικές, και χυδαίες συμπεριφορές σε τέτοιο βαθμό. Αυτό το τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Σύριζα που ελέγχει κάθε φράση που θα ακουστεί εδώ ήπιε το αμίλητο νερό;», έγραψε στο Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...