230
| INTIMENEWS/protothema.gr/CreativeProtagon

Δημοσκόπηση Marc: Στο 5,3% ανέβηκε η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2023, 23:43
|INTIMENEWS/protothema.gr/CreativeProtagon

Δημοσκόπηση Marc: Στο 5,3% ανέβηκε η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2023, 23:43

Μέρος των δημοσκοπικών απωλειών που κατέγραψε μετά την τραγωδία των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου, φαίνεται να ανακτά η κυβέρνηση —τουλάχιστον με βάση τη νέα σφυγμομέτρηση της Marc, που δημοσιεύεται στο «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή.

Στην πρώτη δημοσκόπηση της Marc, μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφηκε στις 5,3 μονάδες.

Μάλιστα, το κυβερνών κόμμα ανεβαίνει κατά ποσοστό 1,3%, σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,7%, ενώ στάσιμο παραμένει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Συγκεκριμένα (επί των εγκύρων) η ΝΔ λαμβάνει 31,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,4%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,7%, το ΚΚΕ 5,9%, το ΜέΡΑ25 4,3%, η Ελληνική Λύση 4% και το κόμμα Κασιδιάρη 3,8%.

Σε άλλο ερώτημα, το 66,3% των συμμετεχόντων στην έρευνα, δύο στους τρεις δηλαδή, κρίνουν ως λάθος τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» για την πρωθυπουργία, πιστεύοντας πως ο Πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του κόμματος που θα κερδίσει τις εκλογές.

Ενδιαφέρον όμως έχει ότι ένα 24,8% των πολιτών κρίνει σωστή την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας πως αν συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με ένα από τα δύο κόμματα θα πρέπει ο Πρωθυπουργός να είναι άλλος και όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό το 24,8%, ένας στους τέσσερις δηλαδή, είναι πολύ πιο πάνω από τη δημοσκοπική επίδοση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...