233
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην ΕΑΒ | INTIMEnews

Τσίπρας: Εθνικό έγκλημα τα €14 δισ. εξοπλιστικά χωρίς ευρώ για την ΕΑΒ – θα κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2022, 15:15
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην ΕΑΒ
|INTIMEnews

Τσίπρας: Εθνικό έγκλημα τα €14 δισ. εξοπλιστικά χωρίς ευρώ για την ΕΑΒ – θα κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2022, 15:15

Για  εθνικό έγκλημα στα εξοπλιστικά μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζομένους της ΕΑΒ, καθώς όπως ανέφερε, από €14 δισ. εξοπλιστικά σε δύο χρόνια, δεν έχει δοθεί ούτε ευρώ στην ελληνική βιομηχανία.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε («σχεδιάζουμε», είπε κατά λέξη) την ίδρυση ειδικού υφυπουργείου και γενικής γραμματείας που θα εποπτεύει την αμυντική πολεμική βιομηχανία, αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση (!) όλων των συμβάσεων με συμμετοχή της ΕΑΒ στα νέα προγράμματα.

Η Ελλάδα, είπε στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας, «έχει προχωρήσει σε εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 14 δισ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά ούτε ένα ευρώ δεν έχει δοθεί στην εθνική πολεμική βιομηχανία. Αυτό είναι ένα εθνικό έγκλημα. Η χώρα δεν είναι μια χώρα που συνορεύει με το Λουξεμβούργο ή το Βέλγιο. Θα έχει πάντοτε ανάγκη να έχει τις ένοπλες δυνάμεις της σε διαρκή αποτρεπτική ικανότητα και ετοιμότητα. Είναι αδιανόητο να μην ενισχύει την αμυντική πολεμική βιομηχανία, πόσω δε μάλλον όταν είναι πολιτική επιλογή η απαξίωση της.

»Θεωρούμε λοιπόν απαραίτητο να υπάρξει και είναι δέσμευσή μας ότι θα υπάρξει, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έρθει στην κυβέρνηση, επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, ούτως ώστε να υπάρξει συμμετοχή της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας στα νέα προγράμματα.

»Επίσης, θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα δίνει δυνατότητες στην ΕΑΒ και σε όλες τις επιχειρήσεις της πολεμικής αμυντικής βιομηχανίας. Δυνατότητες ευελιξίας με όρους αγοράς, αλλά και στήριξη των εργαζόμενων».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...