359
Ο Κώστας Γαβράς την άνοιξη του 2019, στα γυρίσματα του «Adults in the Room», βασισμένο στο βιβλίο του πρώην υπ. Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη | George Vitsaras / SOOC

Γαβράς: Είμαι με τον Βαρουφάκη – ο Τσίπρας πρόδωσε τον ελληνικό λαό

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2022, 13:59
Ο Κώστας Γαβράς την άνοιξη του 2019, στα γυρίσματα του «Adults in the Room», βασισμένο στο βιβλίο του πρώην υπ. Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη
| George Vitsaras / SOOC

Γαβράς: Είμαι με τον Βαρουφάκη – ο Τσίπρας πρόδωσε τον ελληνικό λαό

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2022, 13:59

Ο Κώστας Γαβράς δεν είναι με τον Αλέξη Τσίπρα –είναι με τον Γιάνη Βαρουφάκη, διότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «πρόδωσε τον ελληνικό λαό». Αυτά είπε ο ίδιος ο 89χρονος σκηνοθέτης, σε διευκρινιστική δήλωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να διαψεύσει τα όσα είχε (περι)γράψει την Κυριακή η «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη.

Η εν λόγω εφημερίδα εμφάνιζε τον κ. Γαβρά να συστρατεύεται πολιτικά με τον κ. Τσίπρα, περιγράφοντάς τον ως τη «μόνη ελπίδα» για «να σωθεί ο τόπος». Ο κ. Γαβράς επικαλέστηκε παρερμηνεία των λεγομένων του ή ότι εκφράστηκε «κακώς, ασαφώς, ανεπαρκώς»…

Σύμφωνα βέβαια με την «Documento», που συνάντησε τον κ. Γαβρά στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Χανίων, ο σκηνοθέτης ρωτήθηκε για τον κ. Τσίπρα και απάντησε «Βλέπετε εσείς άλλον; Ο Μητσοτάκης που τον βγάλατε, που τον ψηφίσατε, φαίνεται τι κάνει. Ο Τσίπρας μέσα απ’ όσα προηγήθηκαν, από τα λάθη που έκανε, απέκτησε πείρα σοβαρή, που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει στο εξής. Πριν, όντας νέος, δεν είχε την εμπειρία ούτε τους κατάλληλους ανθρώπους. Ζυμώθηκε και ο ίδιος και ελπίζω να κάνει ένα καλό… ψωμί στο κοντινό μέλλον».

Τη Δευτέρα, ο κ. Γαβράς είπε τα εξής: «Μαθαίvω óτι µoυ αποδίδεται πολιτική συστράτευση µε τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Πάvτα απέφευγα vα πω στους ψηφοφόρους ποιον vα ψηφíσouv, στηv Ελλάδα ή αλλού. Αv έτσι ερµηvεύτηκαv τα λόγια µoυ, τα μετανιώνω. Δεv ήταv αuτή η πρόθεσή μου . Ίσως εκφράστηκα κακώς, ασαφώς, αvεπαρκώς. Ή τα λóγια μου παρερμηνεύτηκαν. Εvvooύσα óτι o κ. Τσίπρας µπoρεί vα vικήσει τov κ. Μητσoτάκη στις εκλογές. Για µέvα, o Τσίπρας θα παραμείνει αυτός που πρόδωσε τov ελληνικό λαό µετά τo Δηµoψήφισμα (του 2015), µε τη βoήθεια της Δεξιάς».

Ο ίδιος προσέθεσε: «Στο σημερινό πλαίσιο, βλέπω μόνο ένα σύγχρονο, ριζοσπαστικό, συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας. Και πολύ πιο πέρα, σε έvαv κóσµo πou oδηγείται σε πολλαπλές καταστροφές. Αυτό είναι το πολιτικό πρόγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η παρούσα δήλωση δεν αποτελεί κάλεσμα σε ψήφο, αλλά κάλεσμα για ενημέρωση. Με αυτή την έννοια, πρόκειται για πρόσκληση εμπνευσμένη από το δικό του βιβλίο, στο οποίο βασίστηκε η ταινία που σκηνοθέτησα “Adults in the Room”, με την οποία ανιχνεύω τις ακρότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποταγή των ελλήνων πολιτικών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...